FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: Ισχυρή και αποφασιστική Περιφέρεια για τον Άνθρωπο και την Κοινωνία!

Ημερομηνία: 24-01-2022 | Συντάκτης:

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις τα τεράστια προβλήματα και την υψηλή αβεβαιότητα που μας περιβάλλει εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημικής κρίσης, μπορούμε με σύνεση, λογική και αποφασιστικότητα να «κτίσουμε» επί της ουσίας μια νέα δυναμική, απέναντι σε μια καινούργια πραγματικότητα, θέτοντας στο επίκεντρο μας ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και αρχικώς την εξέλιξη του τόπου σε ρεαλιστικές βάσεις μεθοδικής και αποτελεσματικής δουλειάς…

Αυτό τονίζει με δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος ξεκινώντας ένα νέο γύρο επισκέψεων και επικοινωνίας με φορείς αλλά και απλούς πολίτες σε κάθε άκρη του Νομού μας όπως και σε όλη την ακτίνα της Περιφέρειας, μίλησε για την αφετηρία της προσπάθειας που πρέπει ενωτικά να κάνουμε στην μετα – κορωνοϊού εποχή.
Η προσαρμογή με τους ανάλογους χειρισμούς σε πρωτόγνωρα φαινόμενα όπως ο Covid-19, η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που δυστυχώς προέκυψαν και αυτά την ίδια περίοδο (κακοκαιρία, κλιματική κρίση κ.λπ.) με σκοπό πάνω απ’ όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, έθεσε την Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρειά μας, σε διαφορετικούς ρυθμούς και αναμφίβολα σε αρκετές και τροποποιημένες επιδιώξεις, δήλωσε ακόμη ο κ. Κοροβέσης προσθέτοντας ακόμη ότι:

Ζητούμενο από εδώ και στο εξής οι ορθολογικές κινήσεις και τακτικές μέσα από μια Περιφερειακή Σύγχρονη Διακυβέρνηση που θα θέτει πραγματικούς ελέγχους σε εφικτούς χρόνους και θα αξιοποιηθεί με κάθε ευκαιρία τις δεξιότητες του ανθρώπινου παράγοντα.

Οφείλουμε ως θεσμικοί φορείς, και προσωπικά – σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού – θα κάνω τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση, να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία δίνοντας «ανάσες» που θα διευκολύνουν σε μια αισιόδοξη προοπτική με βελτίωση της οικονομίας και καταπολέμησης της ανεργίας, με δυνατότητες καινοτομικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

O Πρωτογενής Τομέας να αποκτήσει την ουσιαστική «ταυτότητα» του Επιχειρείν και της συνεργατικότητας και η ύπαιθρος με ανανεωμένη την καλλιεργήσιμη γη της να γίνει αντικείμενο έρευνας και σύγχρονων εφαρμογών που θα μπορούν με τη στήριξη ενός ισχυρού Ασφαλιστικού Οργανισμού – και όχι στα πρότυπα τη σημερινού ΕΛΓΑ – να στηρίξουν το εισόδημα της παραγωγικής διαδικασίας.

Τούτο δεν μπορεί να αποτελεί μια απλή ευχή υποστηρίζει ο κ. Κοροβέσης αλλά να μετατραπεί σε «κανόνα» του νέου τρόπου ζωής που δεν θα απομονώνει τον αγροτικό κόσμο και δεν θα οδηγεί νεόυς ανθρώπους εκτός δουλειάς. Τα δεδομένα που έρχονται σε Ελλάδα και Ε.Ε. θέλουν και αξίζει να μορφοποιήσουν τον αγρότη – επαγγελματία και όχι τον αγρότη που κάθε φορά θα βλέπει να καταστρέφεται ή να σαπίζει το προϊόν του στο χωράφι. Είναι ευθύνη όλων μας η αλλαγή σκέψης και νοοτροπίας γιατί όπως καλά γνωρίζουμε μια καλή οικονομία στην αγορά μας και τον τόπο μας, ξεκινά πριν από όλα από την ισχυρή οικονομία της γηα και της αγροτικής παραγωγής!

Από εκεί και πέρα, για την ίδια την αγορά η στήριξη της μεσαίας τάξης, η ελάφρυνση επιχειρήσεων από υψηλή φορολόγηση, η παροχή κινήτρων για νέες δράσεις και απασχόληση, είναι κορυφαία σημεία αναφοράς, πάνω στα οποία πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις της «επόμενης» μέρας.

Εδώ, άλλωστε κινείται η πραγματική οικονομία και ένα νέος δημοσιονομικός χώρος απαιτεί παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και το κοινωνικό σύνολο με μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα και αντιστοίχως μικρότερο κόστος δανεισμού από το Τραπεζικό Σύστημα.

Σε πείσμα των καιρών – αναφέρει ο κ. Κοροβέσης με «σύμμαχο» τη συνεννόηση και το ταλέντο του καθενός μας, απαντάμε σε κάθε δυσκολία με αισιοδοξία, δουλειά και διεκδικητικότητα που θα βρίσκει «ανοιχτές πόρτες» στο Ταμείο Ανάκαμψης, στο νέο ΕΣΠΑ, στον Κρατικό Προϋπολογισμό όσο αυτό είναι δυνατόν, και στα Ειδικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που ενισχύουν σοβαρά τις κατά περίπτωση δραστηριότητάς μας.

Ο ρόλος της Περιφέρειας σε τέτοιου είδους ζητήματα τουλάχιστον στη Δυτική Ελλάδα και πάντα από τις οδηγίες του διορατικού Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη είναι παρεμβατικός, πολλές φορές άμεσος και ουσιαστικός.
Αλλά και στον κοινωνικό τομέα, με επίγνωση του τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα και με δομές που βρίσκονται δίπλα στους πολίτες των τριών Νομών, κάθε πρωτοβουλία στοχεύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Η καταπολέμηση κάθε μορφής ανισότητας γίνεται βασικό προαπαιτούμενο για να πάμε ένα βήμα μπροστά! Έτσι μόνο μπορούμε να φανούμε και να είμαστε αντάξιοι των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν και εξακολουθούν με αγάπη και εκτίμηση να μας στηρίζουν, πιστεύοντας ΑΛΗΘΙΝΑ σε εμάς!

Μια Περιφέρεια με Κοινωνικό Πρόσωπο που ειδικά σε μια τέτοια περίοδο, οφείλει να δίνει το παράδειγμα της αλληλεγγύης και να αξιοποιεί στον απόλυτο βαθμό τις δομές της, είναι εκείνη ακριβώς που θέλει ο κόσμος να αισθάνεται και να βλέπει κοντά του, έμπρακτα και αποτελεσματικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κλείνοντας την τοποθέτησή του πρόσθεσε τα εξής:
Συνεχίζουμε με μεγάλη θέληση, διαρκή εγρήγορση και αποφασιστικότητα, για την Περιφέρειά μας και την Ηλεία μας. Να δουλέψουμε με όραμα για τον τόπο και σχέδιο που υλοποιούμε παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες της πανδημίας.

Αταλάντευτα επιδιώκουμε την αναπτυξιακή πορεία με ένα αύριο που προετοιμάζουμε να είναι ασφαλές, παραγωγικό και ωφέλιμο για τους συμπατριώτες μας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος