FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Φαρμάκης: «Παραμένουμε σε εγρήγορση, πολλά τα ερωτηματικά για τη συχνότητα πυρκαγιών στην Ηλεία»

Ημερομηνία: 25-07-2022 | Συντάκτης:

Ανησυχία και ερωτηματικά για τη συχνότητα των πυρκαγιών στην Ηλεία διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 στα Κρέστενα, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον υπουργό για το γεγονός πως η Περιφέρεια κινητοποιήθηκε άμεσα με το σύνολο των δυνάμεών της και από την πρώτη στιγμή συνέδραμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, παρείχε κάθε συνδρομή Πολιτικής Προστασίας, για την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Επιπλέον, υπογράμμισε πως οι δυνάμεις της Περιφέρειας παραμένουν σε διαρκή εγρήγορση μέχρι να επιβεβαιωθεί η πλήρης άρση του κινδύνου.

Παράλληλα, ωστόσο, ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε πως η συχνότητα των πυρκαγιών, που μάλιστα εκδηλώνονται σε πολλαπλά μέτωπα, δημιουργεί πολλά και βασανιστικά ερωτηματικά για ενδεχόμενες σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις πύρινες εστίες, γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

«Στην Ηλεία, αυτή τη στιγμή, έχουμε περίπου το ένα τρίτο των πυρκαγιών της χώρας. Αυτό μας προβληματίζει σοβαρά» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Φαρμάκης, καλώντας το σύνολο των πολιτών σε εγρήγορση. «Πρέπει όλοι να έχουμε το νου μας και να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο» πρόσθεσε, καταλήγοντας πως χάρη στις τεράστιες προσπάθειες πολλών ανθρώπων, φαίνεται πως αποτράπηκε ο κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, όμως η καταστροφή που έχει επέλθει στο φυσικό περιβάλλον και τις καλλιέργειες, είναι μεγάλη και πολύ σημαντική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος