FOLLOW US: facebook twitter

Μύρισαν Χριστούγεννα στον Πύργο!

Ημερομηνία: 11-12-2023 | Συντάκτης:

Πρεμιέρα στο πάρκο Ξυστρή των εορταστικών εκδηλώσεων του ΔΟΠΠ – Φωταγωγήθηκε το Δέντρο στην κεντρική πλατεία

Και επίσημα Χριστούγεννα από χθες στην πόλη του Πύργου καθώς στις 7 το απόγευμα άναψε στην κεντρική πλατεία το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που πλαισίωναν τη φωταγώγηση του Δέντρου μεταφέρθηκαν το απόγευμα στο πάρκο Ξυστρή.

Από νωρίς  το απόγευμα, άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος και βεβαίως πολλά παιδιά στο πάρκο Ξυστρή και λίγο μετά τις πέντε ξεκίνησε το  «Χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα». Χριστουγεννιάτικα δρώμενα  με ομάδα καλλιτεχνών θεάτρου δρόμου. Δύο ξυλοπόδαροι σκόρπισαν κέφι και ευχές, ένα ξωτικό μοίραζε μπαλόνια, ένα άλλο ζωγράφιζε τα πρόσωπα των παιδιών με φυσικά οικολογικά προϊόντα νερού (facepainting) και τρεις φιγούρες «ο χιονάνθρωπος», η «Βασίλισσα Μιnie» και το «έλατο» αγκάλιασαν και φωτογραφίζονταν  με μικρούς και μεγάλους, ενώ τα πιτσιρίκια ενθουσιασμένα συμμετείχαν  σε όλα τα δρώμενα.

Στις έξι το απόγευμα, ακολούθησε ένα εντυπωσιακό θέαμα,  το «Fantastic Bubble Show», με μικρές, μεγάλες και γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες. Επαγγελματίας Bubble Permormer, με εξοπλισμό, δημιούργησαν  μια ονειρική ατμόσφαιρα με αμέτρητες σαπουνόφουσκες. Η παράσταση κορυφώθηκε με  μια γιγαντιαία σαπουνόφουσκα, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μέσα σε αυτή!

Τη σκυτάλη των εορταστικών εκδηλώσεων, πήρε το  Χορευτικό δρώμενο της Σχολής «Χοροκίνηση», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της κ. Πόπης Παναγοπούλου  και αμέσως μετά η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Πύργου, υπό τη διεύθυνση της κ. Κωνσταντίας Σακκά – Κυρίτση, τραγούδησε κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την συναυλία της γνωστής μπάντας «Walkman the band» , που σκόρπισε το κέφι ερμηνεύοντας τραγούδια που αγαπήσαμε από rock, disco των ‘80s, ελληνικά των ‘90s, rock ‘n roll και shake των ‘60s και των ‘70s,! Τραγουδιστές και μπάντα έγιναν ένα με το  το κοινό και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα τραγούδια τους, το κέφι τους,  τις χορογραφίες τους και τις ατάκες τους.

Τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Πύργου που θα συνεχιστούν έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην κεντρική πλατεία και το θέατρο Απόλλων,  διοργανώνει ο Δημοτικός Πολιτιστικός Οργανισμός Πύργου, ενώ παρούσα χθες στου Ξυστρή ήταν και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ κ. Διονυσία Κατσικανούρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia