FOLLOW US: facebook twitter

Μουσικό ταξίδι με τρομπέτα στο Σαμικό

Ημερομηνία: 13-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Σαμικό του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με πρωταγωνιστή τον διεθνώς καταξιωμένο τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, ο οποίος έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στο χωριό.

«Ξωτικά και νεράιδες του Σαμικού» ήταν το τίτλος της όμορφης εκδήλωσης, με μαγευτικές ηχογραφημένες ιστορίες από την Ευγενία Ρουμελιώτη και με τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο να τις «ντύνει» μουσικά με την τρομπέτα τους. Η εκδήλωση έγινε στην παραδοσιακή τοξωτή βρύση του χωριού, στις ανατολικές παρυφές, και την παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ και χάρισε σε μικρούς και μεγάλους, παιδιά και ηλικιωμένους, σπάνιες στιγμές μουσικής και αφηγηματικής ομορφιάς.

Ο χαμηλός φωτισμός, οι ιστορίες με τα ξωτικά και τις νεράιδες και οι μελωδικές νότες της τρομπέτας του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου δίπλα στην παραδοσιακή κρήνη μάγεψαν το κοινό και όλοι μαζί ταξίδεψαν  σε μια παραμυθένια εποχή, απολαμβάνοντας τον έναστρο ουρανό του Αυγούστου. Την εκδήλωση υποστήριξαν με θέρμη τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμικού «Σαμικαίων Γη»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος