FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Ζητά την προστασία των ελλήνων κτηνοτρόφων και της δημόσιας υγείας των καταναλωτών

Ημερομηνία: 07-11-2019 | Συντάκτης:

Ερώτηση για τις παράνομες ελληνοποιήσεις συνυπέγραψε ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Βορίδη, Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, Υγείας κ. Β. Κικίλια και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν 14 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν την αποτελεσματική παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία ελέγχων των παράνομων ελληνοποιήσεων και την προστασία της δημόσιας υγείας από την διακίνηση επικίνδυνων προϊόντων.

To καθημερινό πια φαινόμενο με τόνους αγροτικών προϊόντων που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι μόνο φέρουν ελληνική ταυτότητα, αλλά τιμολογούνται ως ελληνικά,αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και προκαλεί μεγάλη ζημιά στου έλληνες παραγωγούς των οποίων τα προϊόντα παραμένουν αδιάθετα.

Παράλληλα, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία μεγαλώνει καθώς στα «ελληνοποιημένα» προϊόντα χρησιμοποιούνται ισχυράκαι απαγορευμένα φυτοφάρμακα. Παρ’όλη την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΕΦΕΤ, το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ανεπαρκές ενώ παραγωγοί και κτηνοτρόφοι ζητούν να συμμετέχουν στουςελέγχους που πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά δύο μήνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος