FOLLOW US: facebook twitter

Τεχνική σύσκεψη για τα πετρέλαια στο Κατάκολο με τη συμμετοχή της Energean, της Π.Ε. Ηλείας και του δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 07-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων, της Α’ φάσης του έργου «Ανάπτυξη του κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο Δυτικό Κατάκολο», κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κ. Βασίλειου Γιαννόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες τεχνική – ενημερωτική συνάντηση.

Σε αυτήν παρευρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Ηλείας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας Δήμου Πύργου, o Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου, ο πρόεδρος της τ.κ. Κατακόλου με τον Τεχνικό του Σύμβουλο και μέλη ΔΣ Ν.Ε. Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Από την Ανάδοχο Εταιρεία «Energean Oil and Gas» παρευρέθηκαν, ο δρ. Νικολάου Κωνσταντίνος, Τεχνικός Σύμβουλος, ο κος Μπαρμπούνης Αρτέμης, Μηχανικός, ο κος Χιωτάκης Σωτήριος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και από την εταιρεία LDK o κος Νικολόπουλος Κωνσταντίνος, Περιβαλλοντολόγος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν διεξοδικά όλες οι πτυχές του έργου, με ιδιαίτερη αναφορά στις περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους καθώς και τις όποιες ανησυχίες –προβληματισμούς, ενώ σχετικές απαντήσεις δόθηκαν από τους παριστάμενους εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας δήλωσε: «Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος υδρογονανθράκων του Δυτικού Κατακόλου είναι μια τεράστια επένδυση, η οποία θα θέσει τα θεμέλια δημιουργίας ενός ισχυρού αναπτυξιακού πόλου γενικότερα για την περιοχή της Ηλείας. Ανεξάρτητα όμως από τα οικονομικά οφέλη, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε περιφερειακό και σε εθνικό, αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει όλους μας είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας. Μόνο μέσα από την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή φορέων και κοινωνίας θα μπορέσει να υπάρξει ορθός προσδιορισμός των Περιβαλλοντικών προδιαγραφών, που πρέπει να φέρει το εν λόγω έργο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος