FOLLOW US: facebook twitter

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Μ. Μητσιάς & Κ. Καραμπέτη τραγούδησαν τους ποιητές μας

Ημερομηνία: 23-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
-Εξαιρετική η μουσική παράσταση που δόθηκε την Τρίτη στο Αρχαίο θέατρο Ήλιδας και μια σπάνια εμπειρία για τους θεατές

Για μια και μόνο παράσταση μετά από πολύ καιρό , άνοιξε την Τρίτη το απόγευμα,, την ώρα του δειλινού,  το Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας το οποίο είχε  επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού  για να φιλοξενήσει την συγκεκριμένη εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Έτσι, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανέβασαν  στο Αρχαίο Θέατρο την εξαιρετική παράσταση «Οι ποιητές μας τραγουδούν» με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ενώ η θέαση μέσα στο αρχαίο θέατρο με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην Ήλιδα, αποτέλεσε μια σπάνια εμπειρία για τους θεατές που ο αριθμός τους ήταν περιορισμένος λόγω του covid19. .

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή, ουρανός, δέντρο, λυκόφως και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (σε διπλό ρόλο ερμηνεύτριας και αφηγήτριας) παρουσίασαν μια σπάνια μουσική παράσταση, μια καλλιτεχνική πρόταση που έχει αγαπηθεί παντού όπου έχει παρουσιαστεί και είναι μια περιδιάβαση στο μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Παρών στην παράσταση ήταν ο Ηλείος συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, σύνθεση του οποίου περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που ενθουσιάζει όλους όσοι αγαπούν την Ποίηση, Την Μουσική, το Τραγούδι και την Ελλάδα και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Αγαπημένες μουσικές, σε ένα υπέροχο αρχαίο θέατρο, ο τέλειος συνδυασμός.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η παράσταση ήταν μια ανθολογία της ελληνικής μελοποιημένης ποίησης. Η χώρα μας μέσα από τους στίχους των ποιητών και μαζί μελοποιημένοι δέκα συνθέτες.

Ακούστηκαν μελοποιημένοι οι: Σαπφώ, Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός , Κ.Π Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σαραντάρης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρονάς ,Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Σκούρτης, Άλκης Αλκαίος και Διονύσης Σαββόπουλος .

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Οι συνθέτες που μελοποίησαν αυτά τα ποιήματα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Σταύρος Ξαρχάκος,ο Δήμος Μούτσης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος , ο Θάνος Μικρούτσικος , ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η Λένα Πλάτωνος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kristo Defrim Hasa, άτομα στέκονται, δέντρο, γάμος, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Τους δύο αγαπημένους καλλιτέχνες πλαισιώνουν ο Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο, ενορχηστρώσεις) και ο Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μαντολίνο).

Φωτογραφίες Kristo Defrim Hasa


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος