FOLLOW US: facebook twitter

Άμεση επέμβαση σε φωτιά στην Αγία Τριάδα Λασιώνος – Κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ημερομηνία: 23-07-2020 | Συντάκτης:

Συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας λίγο πριν από τις 4 χθες το απόγευμα,  καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά δασική έκταση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας του δήμου Λασιώνος στα όρια με την Αχαΐα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και απέτρεψαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς, οριοθετώντας μέσα σε λίγη ώρα.

Συνολικά επιχείρησαν 14 οχήματα με 34 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Νίκο Ρουμελιώτη, τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Βασίλη Σολδάτο και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Αμαλιάδας, Κώστα Χριπάτσιο. Στην πυρόσβεση συνέδραμαν από αέρος το ελικόπτερο Έρικσον και δύο αεροσκάφη PZL, καθώς και υδροφόρες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, η πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας χτυπάει και σήμερα «καμπανάκι» για την Ηλεία, καθώς βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), όπως αποτυπώνεται στον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Σε επίσημη ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος