FOLLOW US: facebook twitter

«Μισάνοιχτο» το σύστημα ΟΣΔΕ 2021 – Άνοιξε μόνο για τους αγρότες και όχι και για τους πιστοποιημένους φορείς

Ημερομηνία: 20-04-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”134179″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Στις 22 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων, ανέφερε ο ΥΠΑΑΤ, Σπ.Λιβανός

[/vc_column_text][vc_column_text]«Αγώνα δρόμου» κάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να θέσει το συντομότερο δυνατόν σε πλήρη λειτουργία το σύστημα υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ 2021, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και πλέον ελλοχεύει κίνδυνος να καθυστερήσει φέτος η καταβολη των επιδοτήσεων στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός. Ανέφερε χθες στη Βουλή, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Αραχωβίτη, ότι το ΟΣΔΕ άνοιξε στις 15 Απριλίου και ότι καταληκτική ημερομηνία θα είναι η Τρίτη 22 Ιουνίου, αφήνοντας αιχμές για σκοπιμότητες πίσω από τα τεχνικά προβλήματα.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπάρχει και λειτουργεί για όλους τους δικαιούχους. Χωρίς διακρίσεις. Στηρίζει αυτούς που στηρίζουν την αγροτική παραγωγή της πατρίδας μας. Στόχος μας είναι να καταβάλλει έγκαιρα, σωστά και με διαφάνεια τις ενισχύσεις σε όλους τους Έλληνες αγρότες. Οφείλουμε και προσπαθούμε να βρίσκουμε πρακτικές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, για να λειτουργεί αποτελεσματικά. Με διαφάνεια και υπευθυνότητα. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ –και το τονίζω αυτό: ποτέ- σε ιδιωτικά συμφέροντα να σταθούν εμπόδιο στο καλό των αγροτών μας. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, εμφορούμενος από επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα, γιατί έτσι θέτει σε κίνδυνο τις πληρωμές των 640.000 δικαιούχων, τους αγρότες μας. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μέχρι τώρα έχει τεθεί σε λειτουργία το onlineσύστημα μόνο για τους παραγωγούς που επιλέγουν να κάνουν μόνοι τους την αίτηση, ωστότο παραμένουν χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης οι πιστοποιημένοι φορείς και οι πύλες υποδοχής, στους οποίους άλλωστε απευθύνεται το 90% των αγροτών που υποβάλλουν αίτηση.[/vc_column_text][vc_single_image image=”77885″ img_size=”full”][vc_column_text]Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών, Άλκης Κωνσταντόπουλος, η έναρξη υποβολής των αιτήσεων αναμένεται εντός της εβδομάδας.

«Είμαστε σε διαδικασία εκκίνησης της υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ 2021. Πιστεύουμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουμε, καθώς ακόμα δεν έχουμε πρόβαση στο σύστημα. Εμείς ενημερώνουμε τους παραγωγούς για να προετοιμαστούν και για ό,τι αλλαγές μπορεί να χρειαστούν, προκειμένου να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να ξεκινήσουμε όταν μας επιτραπεί. Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να υποβληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις χωρίς τη φυσική παρουσία των παραγωγών,  μέσω της ηλεκτρονικής ανταλλαγής εγγράφων, και θα προσπαθήσουμε για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των αιτήσεων», ανέφερε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot