FOLLOW US: facebook twitter

«Μιας πεντάρας νιάτα» ξανά στο Κουρβισιάνειο

Ημερομηνία: 19-04-2023 | Συντάκτης:

Δυο ακόμα παραστάσεις Παρασκευή και Σάββατο για την Θεατρική ομάδα Γαστούνης

Επιστρέφει με δυο νέες παραστάσεις, Παρασκευή και Σάββατο στις 9 το βράδυ, η καλοστημένη κωμική παράσταση «Μιας πεντάρας νιάτα» των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, από την Θεατρική Ομάδα Γαστούνης, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Ανδρέα Λευθεριώτη που όλο το προηγούμενο διάστημα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Η κεφάτη, ανάλαφρη αυτή κωμωδία, με έξυπνους διαλόγους και ανεξάντλητο χιούμορ, θεωρείται ένα από τα κλασσικά και ιδιαίτερα αγαπημένα έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου. Παρουσιάζει την ιστορία ενός ζευγαριού νέων, οι οποίοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να πληρώσουν τις δόσεις του ανεγειρόμενου διαμερίσματος τους, αναγκάζονται να εργαστούν στην ίδια επιχείρηση και να παρουσιάζονται σαν αδέρφια, αφού ο ‘γυναικάς’ διευθυντής τους δεν δέχεται στη δουλειά παντρεμένες γυναίκες.

Το έργο θεωρείται διαχρονικό καθώς από το 1965 κατευθείαν στο 2023 αναβιώνουν οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, η ανέχεια και το άγχος της επιβίωσης, θέματα απολύτως σύγχρονα, τα οποία η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έφερε και πάλι στο προσκήνιο, γι αυτό και η παράσταση έχει έναν γλυκόπικρο χαρακτήρα στέλνοντας τα δικά της μηνύματα.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν:

Μαρίκα, η Ελένη Ρηγάτου
Αντρέας, ο Αντρέας Λευθεριώτης
Γιώργος, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος
Ειρήνη, η Λέττα Ρεντζή
Παρασκευάς, ο Σπύρος Ζήσης
Πασχάλης, ο Σάκης Βούρτσης
Σάββας, ο Ηλίας Βούρτσης
Πόλυ, η Καίτη Γιατρά
Σόφη, η Αγγελική Λιόση
Δημήτρης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σωκράτης, ο Σπύρος Τσιάνος
Γιατρός, ο Λάζαρος Κυπριώτης
Ρίκα, η Σταυριέττα Φανού
Σκηνοθεσία Ανδρέας Λευθεριώτης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος