FOLLOW US: facebook twitter

Μια υπέροχη βραδιά στα Λεχαινά!

Ημερομηνία: 05-08-2022 | Συντάκτης:

Εξαιρετική η εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε για το Περιβάλλον από τον δήμο Λεχαινών υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Μια εξαιρετική εκδήλωση με πολύ κόσμο και επίκεντρο το περιβάλλον, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων, του ΟΦΥΠΕΚΑ, του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του Δήμου Πύργου, του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του Δήμου Νέαπολης-Συκεών, του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας και του Δικτύου Σχολείων Ποταμός Αλφειός.

Η εκδήλωση που περιλάμβανε διάφορες θεματικές, πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο αό κόσμο προπαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λεχαινών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 11οθ Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης , ενώ τον δήμο τίμησε με την παρουσία του ο Επίσκοπος  Αμορίου κ. Νικηφόρος, , Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων.

Η βραδιά ξεκίνησε με την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πολιτισμός και Περιβάλλον μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου» από την iris photography team. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη συλλογή από ερασιτέχνες και επαγγελματίες της φωτογραφίας, που θα αποτελέσει τον «σπόρο» ώστε να εμπλουτιστεί και να αναδείξει όλες τις ομορφιές του τόπου μας. Ακολούθως, η Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων Λεχαινών και η Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ»  χάρισαν στο κοινό με πολύ ωραια τραγούδια ελλήνων συνθετών, ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

Να σημειωσουμε ωστόσο ότι την παράσταση εκλεψαν και καταχειροκροτήθηκαν η νεαρή ταλαντούχα σοπράνο  Στεφανία Συλλαϊδή και ο βαρύτονος Ανδρέας Καλλιβωκάς.που με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών τραγούδησαν αγαπημένα κομμάτια όπως το “Μια πόλη Μαγική”, “Συννεφούλα”  , “Το τανγκό της Αθήνας” κ.α

Τέλος ο  Σύλλογος Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία» παρουσίασε μοναδικές στιγμές από την χορευτική μας παράδοση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος