FOLLOW US: facebook twitter

Μια βραδιά γεμάτη τραγούδια στα Μακρίσια!

Ημερομηνία: 10-08-2023 | Συντάκτης:

Ν. Κοροβέσης: « Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας θα συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού

Τραγούδησαν: Κ. Μακεδόνας, Σ. Βόσσου, Κ. Τριανταφυλλίδης, Γ. Αδαμόπουλος, Χρ. Γαλιάτσου


Στο ειδυλλιακό πευκόφυτο ξέφωτο του Αι-Γιάννη Μακρισίων, στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, το όμορφο καλοκαιρινό βράδυ της Δευτέρας, μας κράτησε συντροφιά με υπέροχα τραγούδια για 33η χρονιά, η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού με τον Γιάννη Τζουανόπουλο πρωτεργάτη της διοργάνωσης και με την στήριξη του τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πολύς ο κόσμος και πρωταγωνιστές της βραδιάς αγαπημένοι καλλιτέχνες όπως ο Κώστας Μακεδόνας, η Σοφία Βόσσου, ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης, η Χριστίνα Γαλιάτσου και βεβαίως ο δικός μας ανερχόμενος Πυργιώτης τραγουδιστής Γιώργος Αδαμόπουλους και μαζί τους η ορχήστρα με τον βιρτουόζο στο μπουζούκι Γιάννη Σταματογιάννη.

«Απόψε τραγουδάμε», ο τίτλος της μουσικής βραδιάς, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Γιώτα Γιάννα που πριν λίγο καιρό «έφυγε» από κοντά μας και σίγησε η φυσαρμόνικά της που την συντρόφευε μια ζωή!

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος έκανε ειδική αναφορά στη Γιώτα Γιάννα, μιλώντας με συγκίνηση για την μεγάλη αυτή και «αθόρυβη» καλλιτέχνιδα τονίζοντας πόσο του συμπαραστάθηκε σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπισε παλαιότερα με την καρδιά του, ενώ για την Γιώτα μίλησαν μέσω ηχητικού ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης και η σπουδαία Χάρις Αλεξίου.

Μάλιστα η Χαρούλα τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Γιώτα Γιάννα είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που την γνώρισε την δεκαετία του 70, μια ροκ ρεμπετισσα που δεν έκανε ποτέ τίποτα για να μπει στην κεντρική σκηνή, σε ένα σταρ σύστεμ και αυτό την κάνει μια ξεχωριστή persona στο ελληνικό τραγούδι. «Κατάφερε να είναι μοναδική! όταν παίρνει τη φυσαρμόνικα και τραγουδάει το στομάχι μου γίνεται κόμπος!» 

Όλοι οι παριστάμενοι καλλιτέχνες αφιέρωσαν από ένα τραγούδι στην μεγάλη απούσα κάνοντας αρχή από το τραγούδι του Γιάννη Τζουανόπουλου σε μουσική Μανώλη Καραντίνη «Στου κόσμου το κελί».

Γ. Τζουανόπουλος- Ν. Κοροβέσης

Πριν από το αφιέρωμα στη Γιώτα, ο Γ. Τζουανόπουλος καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό, ευχαριστώντας τον κόσμο που τόσα χρόνια είναι στυλοβάτης της Γιορτής και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και τουρισμού Ν. Κοροβέση που ήταν εκεί, λέγοντας ότι χωρίς την στήριξη της Περιφέρειας δεν θα μπορούσε να είχε γίνει η Γιορτή.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοροβέσης, δήλωσε ότι και του χρόνου, αν επανεκλεγεί, θα στηρίξει και πάλι τον σημαντικό αυτό θεσμό για την Ηλεία και τον πολιτισμό, καθώς από τα Μακρίσια έχουν περάσει όλοι οι κορυφαίοι της Τέχνης και της καλλιτεχνικής σκηνής.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς είχε σπουδαία και αγαπημένα τραγούδια. Ο Κώστας Μακεδόνας παρουσίασε τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και άλλων δημιουργών, όπως το κορυφαίο «Μόνο μια φορά» που σιγοτραγουδούσε μαζί του το κοινό, «Το μερτικό μου απ’ τη χαρά», «Το ποδήλατο», «Τα ωραιότερα σου είχα αγορασμένα» «Υπάρχω» κ.α πολλά, ενώ η Σοφία Βόσου για μια ακόμα φορά τα έδωσε όλα με το «Μόνο μια φορά», «Το φιλαράκι» και πολλά άλλα τραγούδια της αγάπης.

Εξαιρετικοί επίσης ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Γιώργος Αδαμόπουλος και η Χριστίνα Γαλιάτσου, ενώ στο φινάλε όλοι μαζί επι σκηνής οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν το «Ότι αγάπησα» και έκλεισαν συμβολικά με το «Υπομονή» με τον κόσμο να χειροκροτεί όρθιος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος