FOLLOW US: facebook twitter

Μια υπέροχη βραδιά για τον Κώστα Βίρβο «δια χειρός» Γιάννη Τζουανόπουλου με την παρουσία γνωστών καλλιτεχνών

Ημερομηνία: 14-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Μια πολύ μεγάλη ποιητική και μουσική βραδιά αφιερωμένη στον αείμνηστο στιχουργό Κώστα Βίρβο για την παρουσίαση του βιβλίου της κόρης του Μαρίας Βίρβου που έγραψε για τον πατέρα της με τίτλο «Εγώ δεν ζω γονατιστός», διοργάνωσαν το βράδυ της Δευτέρας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» οι εκδόσεις Παπαζήση, όπου την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Γιάννης Τζουανόπουλος. Πρόκειται για την βιογραφία του κορυφαίου έλληνα στιχουργού με τις μεγάλες  επιτυχίες τραγουδιών και για τον λόγο αυτό άλλωστε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά τίμησαν τον Κώστα Βίρβο πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες που ερμήνευσαν τραγούδια του. Το βιβλίο προλογίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου ήταν εκείνος που διάβασε το μήνυμά του και συγκλόνισε με την ερμηνεία των στίχων του Βίρβου «Της Γερακίνας γιός». Στην παρουσίαση συμμετείχαν προλογίζοντας το βιβλίο ο Μίμης Πλέσσας, ο  Άγγελος Κότιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο  Κώστας Γεωργουσόπουλος, Πανεπιστημιακός και κριτικός τέχνης, η Μπέσυ Μάλφα και ο Κώστας Μπαλαχούτη Δ/ντης του μουσικού περιοδικό ΟΓΔΟΟ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονταιΗ Χάρις Αλεξίου και ο Πέτρος Γαϊτάνος ερμήνευσαν τραγούδια του Κώστα Βίρβου και μαζί τους και ο Ηλείος Γιώργος Αδαμόπουλος.

Αγαπημένα τραγούδια του Κώστα Βίρβου τραγούδησαν η Χάρις Αλεξίου, ο Λάκης Χαλκιάς, o Γιώργος Μαργαρίτης, η Λιζέτα Νικοάου,η Μαρία Σουλτάτου, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Μπέτυ Χαρλαύτη, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ο νεότερος και ο Ηλείος ερμηνευτής που έχει τραγουδήσει και με τα Χρώματα της Ήλιδας Γιώργος Αδαμόπουλος. Στην μουσική βραδιά τους τραγουδιστές συνόδευσε ο σολίστ του μπουζουκιού  Μανώλης Καραντίνης και οι μουσικοί Γιάννης Σταματογιάννης,  Γιάννης Δεσποτάκης και Αλέξανδρος Καμπουράκης.

Και ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμήνευσε γνωστά τραγούδια του Κώστα Βίρβου

Η εκδήλωση εξελίχθηκε υπέροχα, μάλιστα η Χάρις Αλεξίου δήλωσε πως ήταν μια τέλεια βραδιά και συνεχάρη τον Γιάννη Τζουανόπουλου για την καλλιτεχνική επιμέλεια και το άψογο αποτέλεσμα. Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Τζουανόπουλος και στα Μακρίσια, στην γιορτή των Αποδήμων είχε  διοργανώσει ένα σπουδαίο αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο, ενώ με την κόρη του Μαρία Βίρβου έχουν σχέση καρδιάς και σχεδόν κάθε χρόνο τον τιμά με την παρουσία της στον Άι- Γιάννη.

Η βραδιά τελείωσε το ίδιο όμορφα με το ξεκινημά της, με ένα υπέροχο δείπνο στο Μαγεμένο αυλό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Giannis Tzouanopoulos, , τα οποία χαμογελούν, κοντινό πλάνο και εσωτερικός χώροςΟ εξαίρετος ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου μαζί με τον Γιάννη Τζουανόπουλο

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται ο Giannis Tzouanopoulos, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος