FOLLOW US: facebook twitter

Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 14-11-2019 | Συντάκτης:

Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου  οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της «Μάχης του Βαρθολομιού». Για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή εκδήλωση και για τον Γεώργιο Σισίνη. Οι  εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Πηνειού αλλά και Ανδραβίδας- Κυλλήνης με διπλές τελετές, καθώς την πρόσκληση του κ. Παυλόπουλου για να έρθει στην Ηλεία είχαν απυεθύνει από κοινού οι δύο δήμαρχοι Ανδρέας Μαρίνος και Γιάννης Λέντζας με επιτόπια επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έτσι, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος την πρόσκληση των δύο δημάρχων  θα φτάσει στην Ηλεία το πρωί της Κυριακής, με πρώτο σταθμό τα Λεχαινά, όπου στις 10 π.μ θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Ανακήρυξης του σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στο Δημοτικό Σινέ Άστρον στα Λεχαινά.

Στην συνέχεια θα αναχωρήσει για το Βαρθολομιού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου Πηνειού,  η επίσημη Δοξολογία θα ψαλεί στις 11το πρωί στον Ι. Ναό Παναγίας Βαρθολομιού και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του οπλαρχηγού Βέρρα. Ο πανηγυρικός της ημέρας για την Μάχη του Βαρθολομιού, θα γίνει από την καθηγήτρια φιλόλογο Διονυσία Γιατρά. Ακολουθεί η κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον δήμαρχο Πηνειού και τους λοιπούς φορείς και στρατιωτικές αρχές του τόπου και στις 12 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από τα σχολεία του δήμου. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Σισίνη στη Γαστούνη και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Σισίνη. Στις 13.15 ο πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Πηνειού σε ανοιχτή εκδήλωση στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο της Γαστούνης και θα ακολουθήσει εκδήλωση για τον Γεώργιο Σισίνη. Η επισκεψη του κ. Παυλόπουλου στο δήμο Πηνειού θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στον Ι. Ναό Παναγίας Καθολικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος