FOLLOW US: facebook twitter

Μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ!

Ημερομηνία: 02-04-2024 | Συντάκτης:

Υπέροχη πρεμιέρα στη Γαστούνη από την καλλιτεχνική ομάδα “Παράξενοι ταξιδιώτες” με το έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός”

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μια υπέροχη πρεμιέρα στο κατάμεστο από κόσμο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, έδωσε το βράδυ του Σαββάτου η ταλαντούχα καλλιτεχνική ομάδα “Παράξενοι ταξιδιώτες”, παρουσιάζοντας το διάσημο θεατρικό έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” σε σκηνοθεσία του Παντελή Μήτρου.

 Ακροβατώντας ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ, η παράσταση μας μεταφέρει στα δύσκολα και σκοτεινά  χρόνια της γερμανικής κατοχής, όπου η συγκίνηση, η ανθρωπιά και το μεγαλείο απλών και ταπεινών ανθρώπων ανθίζει μέσα από απίστευτες και απρόσμενες καταστάσεις, όπου μόνο το γέλιο λυτρώνει και ξορκίζει! Και αυτή ακριβώς είναι και η μαεστρία του σκηνοθέτη Παντελή Μήτρου που ακροβατεί πάνω σε ένα τεντωμένο σκηνή μεταξύ τραγικού και κωμικού και που ανέδειξαν  με τις απίστευτες ερμηνείες τους όλα τα μέλη της ομάδας απογειώνοντας την παράσταση, σε αυτην την εξαιρετική κοινωνική σάτιρα εποχής! Η . Ασπα Αργυρόπουλου,  ο Θοδωρής Δημόγλου, η Φρόσω Τσαγρή,ο Θοδωρής Τσαγρής, ο Ανδρέας Βαχλιώτης, η Μαρία Κοριζη και ο Ανδρέας Βούλτσος. Αριστοτεχνικές ερμηνείες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματίες συναδέλφους τους.

Η  παράσταση αποδίδει με επιτυχία όλα τα φανερά και κρυφά θέματα που θίγει το έργο των συγγραφέων: Από τις πληγές της Κατοχής (φτώχεια, φόβος, ανάγκη επιβίωσης, ναζισμός, θάνατος) μέχρι τους κλυδωνισμούς των προσωπικών σχέσεων μεταξύ ζευγαριών, γειτόνων και τυχαίων αγνώστων. Τα σκηνικά και οι ενδυματολογικές επιλογές αποτυπώνουν με ρεαλισμό   τις συνθήκες διαβίωσης σε μία μαύρη εποχή και εναρμονίζονται με τον ρεαλισμό και την φυσικότητα στις ερμηνείες των ηθοποιών που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο

Υπό τους ήχους των βομβαρδισμών, των πυροβόλων όπλων και των γερμανικών στρατιωτικών παπουτσιών στις γειτονιές της Κατοχικής Ελλάδος, μία κατ’ανάγκη παρέα μπλέκει σε κωμικοτραγικές περιπέτειες, τις οποίες δημιουργούν το ανθρωποκυνηγητό ενός Εβραίου φυγά και η ανάγκη τεκνοποίησης δύο ζευγαριών. Τί πρόκειται να συμβεί όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να κρύψει στο σπίτι τους ένα νεαρό Εβραίο, από τους Γερμανούς και τους δοσίλογους; Ο πελαργός θα καταφέρει να φέρει μωρά στα δύο άτεκνα ζευγάρια και αν ναι σε ποιους θα πρέπει να πει τα «συγχαρητήρια»; Οι απαντήσεις δίνονται επί σκηνής…

Η παράσταση ανεβαίνει  με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Το έργο συνεχίζεται την προσεχή Παρασκευή 5 Απριλίου ,6,7,12,13,14 Απριλίου 2024, ώρα  9.15 μμ στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. Τηλ. Κρατήσεων: 6984 14 9340.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia