FOLLOW US: facebook twitter

Μια όμορφη νύχτα καλοκαιριού με τον Μπάμπη Τσέρτο στου Ξυστρή

Ημερομηνία: 22-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Μαζί με την Ειρήνη Τουμπάκη μας ταξίδεψαν με αγαπημένα τραγούδια στην συναυλία που διοργάνωσε ο ΔΟΠΠ στου Ξυστρή

Μια όμορφη βραδιά με ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε  τις πιο ωραίες στιγμές της Ελληνικής λαϊκής μουσικής, με τραγούδια ρεμπέτικα, σμυρναίικα, παραδοσιακά αρχοντορεμπέτικα, έντεχνα λαϊκά καθώς επίσης και αξιόλογα σύγχρονα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, μας χάρισε την Δευτέρα λίγο μετά τις 9 στου Ξυστρή, ο Μπάμπης Τσέρτος έχοντας στο πλευρό του την Ειρήνη Τουμπάκη. Με την συναυλία των δύο αξιόλογων καλλιτεχνών, έκαναν πρεμιέρα οι ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2020, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει φέτος ο Δημοτικός Πολιτιστικός Οργανισμός Πύργου, μια συναυλία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Κατάκολο αλλά λόγω του κορονοϊού μετακόμισε στου Ξυστρή, σε έναν πραγματικά πολύ καλά οργανωμένο υπαίθριο χώρο όπου τηρήθηκαν στο ακέραιο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δυστυχώς  η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, ο ΔΟΠΠ είχε τοποθετήσει 1200 καρέκλες για τους θεατές που τελικά ήταν πολλοι λιγότεροι ανεξήγητα, αν και η μουσική βραδιά είχε δωρεάν είσοδο και αποτέλεσε μια όαση ψυχαγωγίας στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι.

Τον Μπάμπη Τσέρτο και την παρέα του καλωσόρισε ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος που τους ευχαρίστησε για την όμορφη βραδιά και τόνισε ότι ο ΔΟΠΠ είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας των θεατών και το ίδιο θα κάνει σε όλες τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν. Με τον Μπάμπη Τσέρτο καθότι έχουν και μια κοινή καταγωγή από την Γορτυνία με τον κ. Αντωνακόπουλο υπήρξαν και κάποια έξυπνα και χιουμοριστικά λογοπαίγνια που μας έβαλαν στο κλίμα της βραδιάς. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος αναφέρθηκε στο φετινό προγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που ετοίμασαν και ευχήθηκε να το αγαπήσει ο κόσμος και να περάσει ευχάριστα για να μην χαθεί το καλοκαίρι, έτσι μέσα στην ασχήμια των καιρών.

Την σκυτάλη πήρε ο Μπάμπης Τσέρτος που μαζί με την Ειρήνη Τουμπάκη ερμήνευσαν πολλά από τα ωραιότερα τραγούδια των Αττίκ, Χαιρόπουλου, Γούναρη, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Μωράκη, Μουζάκη κ.α. Οι δύο καλλιτέχνες «ξαναδιάβασαν » τα αγαπημένα τάγκο, βαλσάκια, ρομάντσες και αρχοντορεμπέτικα με φρέσκια ματιά, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα και την ικανότητά τους να συγκινούν και το σημερινό ακροατήριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος