FOLLOW US: facebook twitter

Αλλαγές και αναβαθμίσεις στα σιντριβάνια του δήμου Πηνειού

Ημερομηνία: 22-07-2020 | Συντάκτης:
Τι αποφασίστηκε κατά περίπτωση για Γαστούνη, Τραγανό και Βαρθολομιό

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα πέτρινα σιντριβάνια της Γαστούνης, του Βαρθολομιού και του Τραγανού αποφάσισε να αντιμετωπίσει ο δήμος Πηνειού, προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια Υγεία και να βελτιώσει αισθητικά την εικόνα του που έχει διαμορφωθεί.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Βασιλείου, τα λιμνάζοντα ύδατα που συλλέγονται στα σιντριβάνια, αποτελούν εστία μόλυνσης, οι φθορές στον μηχανισμό λειτουργίας αποτελούν αιτία ηχορρύπανσης και η υφιστάμενη κατάστασή τους δημιουργεί αισθητικό αποτύπωμα στον δημόσιο χώρο.

«Η μορφολογία των εν λόγω σιντριβανιών δεν εναρμονίζεται με τα τοπογραφικά του δήμου και σε συνδυασμό με την εικόνα φθοράς που παρουσιάζουν, κρίνεται απαραίτητη η αισθητική αποκατάσταση των συγκεκριμένων κοινόχρηστων χώρων. Η κομβική τους θέση καθιστά απαραίτητη την άμεση αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής, αισθητικής και ηχητικής ρύπανσης που έχει δημιουργηθεί. Για αυτό εισηγούμαστε τη μετατροπή των παραπάνω κοινόχρηστων χώρων σε παρτέρια πρασίνου με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση του αστικού χώρου, τη μείωση της συχνότητας συντήρησης του χώρου και την αποφυγή και της δημιουργίας εστιών μόλυνσης εξαιτίας των λιμναζόντων υδάτων», ανέφερε ο κ. Βασιλείου.

Ύστερα από τη διατύπωση αρκετών διαφορετικών απόψεων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε η μετατροπή των πέτρινων σιντριβανιών στη Γαστούνη (συμβολή Σισίνη-Χαλκιοπούλου και Σισίνη-Γιαννακοπούλου) σε πράσινα παρτέρια. Για το συντριβάνι στην πλατεία του δημαρχείου Τραγανού αποφασίστηκε να παραμείνει ως έχει, να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί. Όσον αφορά τα σιντριβάνια του Βαρθολομιού, αποφασίστηκε ο καθαρισμός και η αισθητική αναβάθμιση για αυτό που βρίσκεται στην πλατεία Σπεντζάρη.

Για το σιντριβάνι του Αγίου Ιωάννη, στη συμβολή των οδών Α. Παπανδρέου και Μ. Μερκούρη αποφασίστηκε να καθαριστεί και να συντηρηθεί με το σκεπτικό ότι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της περιοχής, αλλά και να γίνει σύσταση για την εφαρμογή υγειονομικών κανόνων χρήσης, ώστε να εκλείψει το αποκρουστικό φαινόμενο λιμναζόντων και ρυπαρών υδάτων περιμετρικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος