FOLLOW US: facebook twitter

«Μια φορά κι έναν… νεκρό»!: Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι απόφοιτοι της Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Λεχαινών

Ημερομηνία: 24-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μια πραγματικά πολύ ωραία παράσταση με μια μαύρη κωμωδία στην οποία το σενάριο έγραψαν τα ίδια τα παιδιά, παρουσίασαν την Παρασκευή το βράδυ στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ στα Λεχαινά, οι απόφοιτοι της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Λεχαινών με το έργο «Μιά φορά και έναν… νεκρό»! Ένα πρωτότυπο έργο,  δικής τους δημιουργίας, που είχε σαν  απώτερο στόχο την ψυχαγωγία του κοινού, μια  μαύρη κωμωδία, η οποία έθιξε πτυχές της καθημερινότητας. Τα παιδιά ερμήνευσαν τους ρόλους του καταπληκτικά, με τη στόφα επαγγελματία και έδωσαν πάνω στο σανίδι όλη τους την ψυχή και την ενέργεια, μια ενέργεια που έφτασε στο κοινό και καταχειροκροτήθηκε από όλους, Από γονείς, συμμαθητές τους, καθηγητές και πολύ κόσμο από την ευρύτερη περοχή των Λεχαινών.

Το θέμα του έργου ήταν μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, την αλήθεια και το ψέμα, τα «θέλω» και τα «μπορώ»… Υποσχέσεις που καταλύονται στο όνομα του πλούτου και όλα ξεκινούν, «Μια φορά κι έναν… νεκρό!».

Ο θάνατος του Λέοντος Μίδα «καλεί» τον διάσημο ιδιωτικό ερευνητή, Φίλιπ Χάρο, στην έπαυλή του. Ο ντετέκτιβ βλέπει μπροστά του έναν ολοφάνερο φόνο και έρχεται αντιμέτωπος με τη χήρα, που διεκδικεί με νύχια και με δόντια την περιουσία, την κόρη του θύματος που επιθυμεί τη δικαίωση, την απρόσμενη εμφάνιση των ανιψιών του θύματος, την οικονόμο της έπαυλης, που κάνει οικονομία στην καλοσύνη, την όμορφη και νεαρή γιατρό, που «ξέρει» να παίρνει την πίεση και τον συμβολαιογράφο που είναι πανταχού παρών! Ανάμεσά τους, η ύπουλη γραμματέας! Σχολιαστές της κατάστασης αυτής, ο νεκρός Λέων Μίδας και η Ρεγγίνα Μίδα, με μια διάσημη guest πνευματική εμφάνιση!

Μια υπέροχη παράσταση όπου τα παιδιά αξίζουν τα συγχαρητήριά μας, γιατί για μια ακόμα φορά το σχολείο έδειξε τον πολυπρόσωπο ρόλο του…

Φωτογραφίες της παράστασης Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος