FOLLOW US: facebook twitter

Έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

Ημερομηνία: 20-05-2021 | Συντάκτης:

Έως τις 30 Ιουνίου θα έχουν περιθώριο φέτος οι ενδιαφερόμενοι να μεταβιβάσουν δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, ενώ αναμένεται ακόμα η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για να καθοριστεί με λεπτομέρειες η σχετική διαδικασία. Οι κρίσιμες ημερομηνίες που αναφέρονται στην υπουργική απόφαση για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων έχουν ως εξής

Αιτήσεις μεταβίβασης

Ειδικά, για τα έτη ενίσχυσης 2021 και 2022, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης μεταβίβασης είναι η 30 Ιουνίου 2021 και 2022 αντίστοιχα. Όσον αφορά στις αιτήσεις μεταβίβασης, που συνοδεύονται με οριστική μεταβίβαση ή εκμίσθωση γης, από τις σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις ή συμφωνητικά μίσθωσης γης πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο αποδέκτης έχει τη γη στην κατοχή του στις 31 Μαΐου του εκάστοτε έτους.

Ακύρωση οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης

Ειδικά, για το έτος ενίσχυσης 2021, η υποβολή της αίτησης ακύρωσης γίνεται δεκτή, εφόσον υποβληθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή ως 25 ημερολογιακές ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, ήτοι ως την 19 Ιουλίου 2021.

Τροποποίηση οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης

Για το έτος ενίσχυσης 2021, τροποποίηση οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης γίνεται δεκτή, εφόσον υποβληθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή ως 25 ημερολογιακές ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, ήτοι ως την 19 Ιουλίου 2021.

Μίσθωση δικαιωμάτων με γη

Με τη μίσθωση των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης με γη, τα δικαιώματα δεν μεταβιβάζονται οριστικά στον αποδέκτη αλλά επιστρέφουν στον κάτοχο των δικαιωμάτων και μεταβιβαστή μετά την ημερομηνία λήξης της μίσθωσης της γης και των δικαιωμάτων. Η επιστροφή των δικαιωμάτων στον κάτοχο λόγω λήξης της μίσθωσης δεν θεωρείται μεταβίβαση και πραγματοποιείται σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς ενίσχυσης κατά το έτος επιστροφής.

Πηγή: ypaithros.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος