FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα για να μην ξεμείνουν από προσωπικό οι δήμοι

Ημερομηνία: 06-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εισακούστηκαν, έστω και με καθυστέρηση, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που προειδοποιούσαν πως υπάρχει κίνδυνος να «αποψιλωθούν» οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων από προσωπικό μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ. Η σχετική τροπολογία του υπ. Εσωτερικών προβλέπει παράταση των συμβάσεων των προσωρινά επιτυχόντων.

Ρύθμιση που προφυλάσσει τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων από τυχόν «εκκένωσή» τους από προσωπικό, μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα οι διοριστέοι των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Με τη σχετική τροπολογία παρατείνονται οι συμβάσεις των επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων της ίδιας προκήρυξης «μέχρι την ανάληψη της υπηρεσίας των διοριστέων στις αντίστοιχες θέσεις (…) και κατ’ ανώτατο όριο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2019».

Από ποιον κίνδυνο έρχεται να προφυλάξει τις δημοτικές υπηρεσίες η συγκεκριμένη τροπολογία; Με προηγούμενη ρύθμιση είχαν παραταθεί οι συμβάσεις των προσωρινά επιτυχόντων μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Με αυτή τη διατύπωση υπήρχε ο κίνδυνος να «καταρρεύσουν» από προσωπικό οι υπηρεσίες καθαριότητας για ένα χρονικό διάστημα έως και δύο μηνών, καθώς από την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα οι επιτυχόντες πρέπει να μεσολαβήσουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι τελικοί επιτυχόντες θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στον δήμο όπου διορίζονται, να δημοσιευθεί η πράξη διορισμού τους και να περάσει διάστημα 30 ημερών προκειμένου ο διοριστέος να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα.

Το συνολικό χρονικό διάστημα «κυμαίνεται συνήθως από 25 μέχρι 45 ημέρες», αλλά «για εξαιρετικούς λόγους, μπορεί να παραταθεί έως δύο μήνες», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία.

Οι προειδοποιήσεις

Για το ενδεχόμενο να «αποψιλωθούν» από προσωπικό οι δημοτικές υπηρεσίες στον χρόνο που θα απαιτηθεί να γίνουν οι παραπάνω διαδικασίες είχαν προειδοποιήσει αρκετά έγκαιρα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εισακούστηκαν, αν και καθυστερημένα.

Προχθές δημοσιεύθηκε ένα σκέλος των οριστικών πινάκων -συγκεκριμένα για 217 θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- και αναμένεται σήμερα να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα και για τις υπόλοιπες 7.949 -από τις συνολικά 8.166- μόνιμες θέσεις εργασίας.

Με δεδομένες τις σχετικές διαβεβαιώσεις για τις παραπάνω ανακοινώσεις, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να αναστείλει την απεργιακή κινητοποίηση που είχε προγραμματισμένη – προειδοποιώντας όμως ότι, εάν δεν εκδοθούν  οι τελικοί πίνακες, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα βρεθούν σήμερα στα γραφεία του ΑΣΕΠ «και δεν θα φύγουν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος