FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κόροιβος, πορεία εν μέσω παγίδων

Ημερομηνία: 06-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Κόροιβος μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 καθημαγμένος από τον απρόσμενο περσινό υποβιβασμό. Όμως τα διοικητικά στελέχη στάθηκαν όρθια. Οργανώθηκαν, έψαξαν την αγορά κι έφεραν προπονητή τον Σορώτο. Βοηθός προπονητή ο Φοίβος Κωστής και γυμναστής ο Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος.

*Ο Σορώτος έφτιαξε εκ του μηδενός την ομάδα. Από αυτή την ομάδα αποχώρησαν ο γκαρντ Κελαϊδής και ο φόργουορντ Περδικάρης. Μαζί ήταν και οι Κάτζος, Ρούνης, Γιαννακόπουλος, μικροί και γηγενείς.

*Θέλουμε να αναφερθούμε σε δύο-τρία πράγματα που αφορούν τους παίκτες. Ο Λετονός Λεϊμάνις ήταν ένα φοβερό κελεπούρι. Αξιολογήθηκε ως ένας από τους δύο-τρεις καλύτερους της κατηγορίας. Έπειτα ο Δημήτρης-Βενιαμίν Χείλαρης, ένας φοβερός φόργουορντ κι απορούμε πώς τον άφησε να φύγει ο Απόλλωνας. Και οι υπόλοιποι παίκτες ήταν εξαιρετικοί και το έδειξαν στο παρκέ.

*Γνωστή στοιχηματική εταιρεία που θεώρησε ως πρώτο φαβορί  για τον τίτλο τον Ιωνικό Νικαίας και ως δεύτερο φαβορί τον Απόλλωνα Πάτρας, έδινε τον Κόροιβο τέταρτο!

 

Αισιόδοξη αρχική πορεία

Η πορεία αρχικά ήταν αισιόδοξη. Η ομάδα έχασε στον πόντο στην Καρδίτσα και νίκησε στην Ήλιδα το Μαρούσι (86-72). Ακολούθησε η νίκη στον πόντο (63-64) στην Περιβόλα και η νίκη επί της Καστοριάς στην Ήλιδα. Όλα καλά ως εδώ. Επόμενος σταθμός το Πευκοχώρι με άδικη ήττα (77-70) και μεγάλη νίκη επί του Τρικούπη στην Ήλιδα (81-60). Φυσιολογική ήττα στον Ιωνικό κι εύκολη νίκη στην Αμαλιάδα επί της Καβάλας (95-61). Η ομάδα πάει καλά. Μαζεύεται στο Κλειστό ο κόσμος. Έρχεται η άδικη ήττα στην παράταση στη Λάρισα από τον Ερμή Αγιάς. Κλείνουμε τη 10η αγωνιστική με φυσιολογική ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή και συνεχίζουμε με ήττα στην παράταση από την ομάδα της Κω. Έπονται διαδοχικές ήττες εκτός από το Διαγόρα κι εντός από τον Αμύντα (63-70).

*Πάμε στον Πειραιά και νικάμε τον Εθνικό (62-79) και ο πρώτος γύρος κλείνει με ήττα από το Ψυχικό στην Ήλιδα στον πόντο που λέει ο λόγος (64-66).

 

Η παραίτηση Σορώτου

Η ήττα από το Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω, στις 5 Ιανουαρίου, ήταν μια οδυνηρή ήττα, που επέφερε την παραίτηση του Κώστα Σορώτου. Φυσιολογική ώστε να αλλάξει και το κλίμα. Δεν ήταν άσχημος ο Σορώτος. Λίγο η ατυχία, λίγο η διαιτησία δημιούργησαν αρνητικό κλίμα. Αργότερα πήρε τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας, τον οποίο ανέβασε στη Β΄ Εθνική. Στον Κόροιβο ήρθε ο Κουταλιανός,  που αργότερα έφυγε και αυτός (συνεχίζεται…).

 

Εξέλιξη στο Παιδικό

Να κάνουμε και μια αναφορά στο Παιδικό πρωτάθλημα που βαίνει προς το τέλος του. Ο Αστέρας νίκησε και στην Αμαλιάδα τον Ξενοφώντα με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα (7-1) και πάει τελικό. Εκεί περιμένει το νικητή του αγώνα Βάρδα 2015-Πανηλειακός (2-2 το πρώτο παιχνίδι). Για το Προπαιδικό θα πούμε δύο τινά αύριο.

 

Ο Άγγελος Κουής

Πολύ χαρούμενος ήταν χθες που μιλήσαμε ο παράγοντας του Α.Ο. Ξενοφών, Άγγελος Κουής. Επί 13 χρόνια κοντά σε αυτή την ομάδα. Έχει δώσει τα πάντα. Έχει περάσει απ’ όλες τις θέσεις, τις διοικητικές. Έχει την εμπειρία της πρώτης φοράς Δ΄ Εθνική (2009-2010), όταν η ομάδα μετέσχε, αλλά δεν κατόρθωσε να σωθεί. Πολύ χαρούμενος, διότι δικαιώθηκε η νέα γενιά παικτών και ο Μιλοσέσκι και προπαντός ο κόσμος της ομάδας. Τα υπόλοιπα εν καιρώ.

 

Με αγωνία

Περιμένω με αγωνία την ανακοίνωση των υποψηφίων για τις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οσονούπω θα ανακοινώσουν τα κόμματα τα ονόματα, τις λίστες τέλος πάντων. Έχω μεγάλη αγωνία, κυρίως για τα γυναικεία ονόματα. Να δούμε αν θα επαληθευτεί η πληροφορία που είχε δώσει άλλη εφημερίδα για βαρύγδουπο όνομα από τη Διοργανώτρια.

 

Νέος υποβιβασμός του Αχιλλέα

Για τον Αχιλλέα Νεοχωρίου η περίοδος ήταν πολύ κακή. Η ομάδα της μεγάλης αυτής κοινότητας του κάμπου γνωρίζει δεύτερο στη σειρά υποβιβασμό, μετά από κακή πορεία με 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 18 ήττες. Πραγματοποιεί δύο νίκες με τον Αργοναύτη και μία στη Βρίνα, αλλά φυτοζωεί.

 

*Πρόεδρος ήταν ο Χρ. Ανδρεάτος και προπονητής ο Γ. Φουντάς. Όμως η ομάδα έχει χάσει τους καλούς παίκτες του χωριού που διαπρέπουν, προτιμώντας άλλες ομάδες. Έτσι, ο Παναγόπουλος και ο παλαίμαχος πλέον Τσιχλιάς προσφέρουν από 4 γκολ έκαστος, ο δε Λάβδας έχει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Ο υποβιβασμός έτσι είναι ανέφικτος.

 

Πέρασαν στην ιστορία

Αγώνας παρηγοριάς θα λέγαμε το τελευταίο ματς των πλέι-οφ στη Ζαχάρω, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αλφειό. Οι ομάδες, χωρίς να έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον, έπαιξαν ανοιχτά και με αρκετούς αναπληρωματικούς, έπαιξαν για να κλείσουν μια υποχρέωσή τους. Δίκαιο το 1-1 πέρα για πέρα. Από τον Ολυμπιακό ο Παρασκευάς Στροφύλλας σκόρερ και καλύτερος παίκτης. Από τον Αλφειό που έπαιξε με το Βγενόπουλο κάτω από τα δοκάρια, κορυφαίος ο Πεσκελίδης και σκόρερ ο Μανέτας.

 

Ο Πάνος Κοτσιλίμπας

Ο γνωστός παράγοντας του Αφόβου Βροχίτσας, Πάνος Κοτσιλίμπας, ένα από τα καλύτερα παιδιά του χωριού, μετείχε στις τελευταίες εκλογές και δίνει το παρακάτω μήνυμα:

«Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους χωριανούς μου που ψήφισαν τον συνδυασμό μας «Όλοι μαζί για την Βροχίτσα»  με πρόεδρο τον Αντώνη Κατελούζο κι εμένα σαν τρίτο σύμβουλο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό του χωριού μας».

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος