FOLLOW US: facebook twitter

«Μετακίνηση 7» on air!: Την Καθαρά Δευτέρα σε πρώτη προβολή στο Youtube η νέα ταινία του Θ. Δανίκα

Ημερομηνία: 12-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Την νέα ταινία- έκπληξη του Αμαλιαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Θοδωρή Δανίκα “ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 7”  διάρκειας 45 λεπτών, που γυρίστηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες στην περίοδο της καραντίνας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ΔΩΡΕΑΝ την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στο YouTube. Μια ταινία γροθιά στο στομάχι ,  βαθιά ανατρεπτική  που βλέπει πίσω από την βιτρίνα χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις,  καθώς οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε διαμόρφωσαν  πλέον νέους όρους στην κοινωνική και οικονομική  ζωή του τόπου. Παράλληλα με την ταινία του αυτή, ο Θοδωρής στέλνει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας, θέλοντας να τονίσει ότι η ζωή δεν σταματά ούτε σε τόσο αντίξοες συνθήκες, αντιθέτως η πανδημία μπορεί να εμπνεύσει κάποιους νέους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν ακόμα και μέσα από το “μαύρο”, μέσα από τις εικόνες που υπάρχουν γύρω μας και που βιώνουμε καθημερινά.

Η ταινία έχει ως θέμα της την ιστορία ενός άστεγου – τον οποίο ερμηνεύει ο Θοδωρής Δανίκας  ο οποίος υπογράφει παράλληλα το σενάριο και την σκηνοθεσία – που ζει τον έρωτα στα χρόνια του… κορονοϊού. Έναν  πολύ ιδιαίτερο έρωτα δύο  νέων  ανθρώπων που δεν έχουν την πολυτέλεια ή το προνόμιο να έχουν ένα σπίτι για να στείλουν μήνυμα μετακίνησης και να ζήσουν τον έρωτά τους όπως θα ήθελαν..

Ο ίδιος ο Θ. Δανίκας  δίνει όμως το στίγμα της ταινίας ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 7:

«Ελλάδα σήμερα, Ελλάδα σε εποχή κορονοϊού .

Το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου ,η υγεία ,κλονίζεται .

Μας επιβάλλονται μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού .

Μάσκες παντού , lockdown,αποστάσεις ,όχι άσκοπες μετακινήσεις και αν γίνονται να έχουμε στείλει το αντίστοιχο sms για την μετακίνηση αυτή και το κυριότερο ….Μένουμε σπίτι .

Τι γίνεται όμως όταν δεν έχουμε σπίτι ….

Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν έχουν αυτό το αγαθό . Το σπίτι .

Άραγε πως περνούν αυτοί οι άνθρωποι σε καιρό καραντίνας ; Πως τους συμπεριφερόμαστε εμείς οι ίδιοι ;

Σε μια κοινωνία στειρωμένη από συναισθήματα ,η ανθρωπιά ίσως είναι η απάντηση σε όλο αυτό .

Βλέπουμε τον ήρωα μας να περιπλανιέται στην πόλη και την αποστροφή του κόσμου .

Άραγε μπορεί αυτός ο άνθρωπος να ερωτευτεί και να τον ερωτευτούν;

Μπορεί να γίνει ο ήρωας για έναν άλλον άνθρωπο ;

Η μήπως όλα είναι ένα όνειρο ;»

Η ταινία γυρίστηκε  σε φυσικούς χώρους, με εσωτερικές αλλά και εξωτερικές λήψεις, κυρίως μέσα στην πόλη της Αμαλιάδας, στην Κουρούτα και γενικά η κάμερα ακολουθεί τον νεαρό άστεγο στην καθημερινότητά του, στην περιπλάνησή του στους δρόμους και στον εγκαταλελειμμένο σταθμό των τρένων όπου βρίσκει καταφύγιο. Χρησιμοποιεί κάθε μετακίνηση που επιτρέπεται, 1 στο φαρμακείο, 2 στο σούπερ μάρκετ κλπ. μέχρι τη ….Μετακίνηση 7, καθώς είναι άστεγος!  Στην περιπλάνησή του αυτή, σώζει ένα κορίτσι από βιασμό, την νεαρή Δανάη που ερμηνεύει η Ιωάννα Χατζοπούλου και ερωτεύονται! Και ο έρωτας που κάνει θαύματα, θα καταφέρει άραγε να σπάσει τα κοινωνικά στερεότυπα και να ανθίσει;  Το φινάλε της ιστορίας δεν έχει να κάνει με το κλασικό happy end,  είναι αρκετά ανατρεπτικό,  καθώς η  ταινία κινείται μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, έχει μια ονειρική διάσταση…

Θ. Δανίκας: “Ξεχωριστή εμπειρία για μένα”

Ο Θοδωρής Δανίκας μιλώντας χθες στην Πρωινή, τόνισε ότι νοιώθει “γεμάτος” και ευτυχής και περιμένει όπως άλλωστε κάθε καλλιτέχνης την πρώτη της προβολή με την ανυπομονησία μικρού παιδιού, περιμένοντας τις αντιδράσεις του κόσμου.

“Ήταν για μενα μια ξεχωριστή εμπειρία όλη η διαδικασία των γυρισμάτων. Δυσκολευτήκαμε πολύ λόγο των συνθηκών της πανδημίας Τηρούσαμε στο έπακρο τις διατάξεις που έβγαιναν  κάθε φορά για την διασπορά του ιού και αυτό μας έκανε να καθυστερήσουμε το τελικό αποτέλεσμα . Η ταινία είναι έτοιμη για προβολή από την Δευτέρα 15/3 στις 21:00 στο YouTube και είμαι πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα που εύχομαι να αγγίξει και να αρέσει στον κόσμο . Όλοι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εν μέσω πανδημίας . Η προσμονή μου είναι μεγάλη περιμένοντας τις αντιδράσεις του κόσμου !”

Ο Θοδωρής Δανίκας δεν παρέλειψε ωστόσο να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν ο καθένας με τον τρόπο του την προσπάθεια για να γυριστεί η ταινία, όλους τους συντελεστές, ηθοποιούς, συνεργείο, τεχνικούς, τις τοπικές επιχειρήσεις, τον Βασίλη Καψή και τον δήμο Ήλιδας.

Οι συντελεστές της ταινίας

Πρωταγωνιστές : Θεόδωρος Δανικας και Ιωάννα Χατζοπουλου

Παίζουν ακόμα: Γιάννης Μπάκας, Αντώνης Καρράς, Αναστασία Χρυσοστόμου,  Ρένα Τσαμαδού, Ιωάννα Αντωνοπούλου,  Θανάσης Ζαφειρόπουλος, Κωνσταντίνος Μανεσιώτης,  Ανδρονικη Κούτρα, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Νίκος Συλάιδος, Βερόνικα Γκογκάκη, Κωνσταντίνα Βασιλακοπούλου,  Αθανασία Ανδριοπούλου, Ζέτα Κοκκίνη, Κατερίνα Κοκκώνη, Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, Γιάννης Μιχάλας, Σπήλιος Αποστολόπουλος και οι μικροί Παναγιώτης και Γεωργία Κοκκώνη.

Κάμερα :Αντώνης Χατζηνικολάου

Ήχος Θανάσης Τασσόπουλος

Βοηθός-κλακετα: ΝικολΈτα Μπουργαζά


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος