FOLLOW US: facebook twitter

Μετά την Τρίτη 18 Δεκέμβρη η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και της εξισωτικής αποζημίωσης

Ημερομηνία: 11-12-2018 | Συντάκτης:

Εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτική αποζηµίωση και de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους φέρνει η επόµενη εβδοµάδα, 18 µε 21 ∆εκεµβρίου. Οι πληροφορίες θέλουν αυτές τις µέρες τη διοικητική µηχανή του Οργανισμού Πληρωµών να ολοκληρώνει τους απαραίτητους ελέγχους, προκειμένου να τρέξουν οι παραπάνω πιστώσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Ο προγραµµατισµός των αρμοδίων θέλει τις πληρωμές να ξεκινούν µε την εξόφληση του τσεκ από την Τρίτη 18 του µήνα και την εξισωτική να πιστώνεται την Παρασκευή στις 21. Κάπου µέσα στην ίδια εβδοµάδα θα µπουν και τα περίπου 42 εκατ. ευρώ για τις ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας στους κτηνοτρόφους λόγω των χαμηλών τιμών στο γάλα. Στην πρόσφατη συνάντηση µε τους Περιφερειάρχες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης σχετικά µε την εξόφληση του τσεκ απάντησε ότι θα πληρωθεί µέχρι τα Χριστούγεννα.

Το µείζον ζήτηµα, σε κάθε περίπτωση, παραµένει η αναντιστοιχία µε τους κυρωμένους δασικούς χάρτες, στη βάση των οποίων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης. Οι πληροφορίες λένε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει τις διευθετήσεις προκειμένου οι απώλειες στις ενισχύσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες και σε λιγότερους δικαιούχους

Από την Τρίτη 11 ∆εκεµβρίου, µετά και το πέρας της δυνατότητας υποβολής ενστάσεων από την πλευρά του αγροτικού κόσμου, αναμένεται να ξεκινήσει ο διοικητικός έλεγχος σχετικά µε την εξισωτική αποζημίωση. Αμέσως µετά, θα καταρτιστεί η τελική κατάταξη του Μέτρου 13, που θα λαμβάνει υπόψη και τις αποδεκτές προσφυγές που έγιναν, προκειμένου κατόπιν να οριστικοποιηθεί ο τελικός αριθμός των δικαιούχων που εντάσσονται, αλλά και τα ποσά ανά παραγωγό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος