FOLLOW US: facebook twitter

Μέρα μνήμης και αγώνα

Ημερομηνία: 28-02-2024 | Συντάκτης:

Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα σε Πύργο και Αμαλιάδα στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας

Στους δρόμους «κατεβαίνουν» σήμερα εργαζόμενοι, συνδικάτα και σωματεία της Ηλείας, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το Έγκλημα των Τεμπών, αλλά και με αιτήματα κατά της ακρίβειας και αυξήσεις μισθών.

Μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου και λίγο νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας θα συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας-Ζαχάρως, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου-Ολυμπίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα Καταστήματα και τις Επιχειρήσεις, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου κ.α.

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ηλείας, εργαζόμενοι και φορείς απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής προς όλους επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε

Για τις ζωές μας, τους μισθούς μας, την αξιοπρέπειά μας, τη δικαιοσύνη. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει πια οργή!

Στις 28 του Φλεβάρη δίνουμε το παρόν σε έναν αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της

απελευθέρωσης και του κέρδους που στο βωμό της θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

Διεκδικήσεις

  • Αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών.
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του πληθωρισμού.
  • Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Δημόσια- Δωρεάν Υγεία και Παιδεία
  • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ακρίβειας
  • Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αύξηση του ποσού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη σε αυτό νέων κατηγοριών.

Απεργιακή συγκέντρωση στις 9:30 το πρωί

Κάλεσμα στην απεργία από το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

Κάλεσμα για συμμετοχή στην σημερινή γενική απεργία απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας που πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στις 9:30 το πρωί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Το Εργατικό κέντρο  Αμαλιάδας συμμετέχει στην απεργία  στις 28 Φλεβάρη μαζί με 38 Εργατικά κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα  μεταξύ αυτών της Αθήνας του Πειραιά και της Πάτρας μαζί με την ΑΔΕΔΥ και την ΟΤΟΕ  μαζί με τους αγρότες.

Απεργούμε για να τιμήσουμε τους αδικοχαμένους νεκρούς στο έγκλημα των Τεμπών  ένα χρόνο πριν.

Απεργούμε και καταγγέλλουμε την κυνική προσπάθεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Ο.Σ.Ε να συγκαλύψουν το έγκλημα και τις ποινικές και ηθικές  ευθύνες της εταιρίας και της ελληνικής πολιτείας.

Απεργούμε γιατί κάθε μέρα μετράμε νεκρούς από εργατικά ατυχήματα.

Απεργούμε γιατί δεν μπορούμε πια να ανταπεξέλθουμε  στον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης, δεν μπορούμε πια να καλύψουμε ούτε τις στοιχειώδεις βιοτικές μας ανάγκες.

Απεργούμε  γιατί η πόλη μας  δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.

Μας πήραν το Νοσοκομείο, την ΔΕΗ, υποβαθμίζονται καθημερινά όσες δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν (ΕΦΚΑ, ΔΟΥ).

Και τώρα και το Πρωτοδικείο.

 Η απάντηση είναι μια.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ».

Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος