FOLLOW US: facebook twitter

Μειώθηκαν στο μισό οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Πύργου

Ημερομηνία: 08-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Υγεία
Ελάχιστοι οι νέοι που κλείνουν ραντεβού
-Έκκληση από τον αναπληρωτή υπεύθυνο του Κ.Υ. Πύργου Χρ. Μαργαρίτη προς νέους και ηλικιωμένους να εμβολιαστούν

Κατακόρυφη πτώση εμφανίζουν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Πύργου, καθώς τα προγραμματισμένα ραντεβού τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί πάνω από το 50%. Ενώ δηλαδή τον Μάιο έγιναν 6.048 εμβόλια και τον Ιούνιο 6.235, όπου σε ημερήσια βάση γίνονταν 280 εμβολιασμοί,  από τις αρχές Ιουλίου τα ημερήσια εμβόλια δεν ξεπερνούν τα 100-110.

«Έχουν σταματήσει να κλείνουν ραντεβού με το ρυθμό που έκλειναν το προηγούμενο διάστημα» σημειώνει στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος covid-19 και αναπληρωτής υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Πύργου κ. Χρήστος Μαργαρίτης, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να έχουν τρεις εμβολιαστικές γραμμές αποκλειστικά με το εμβόλιο της Pfizer, ωστόσο το ενδιαφέρον των πολιτών έχει μειωθεί άνω του 50%.

«Είναι ακατανόητο γιατί περιορίστηκε η προσέλευση ηλικιωμένων στο εμβολιαστικό κέντρο, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν από τον κορονοϊό ενώ δεν έχουμε απώλειες από πιθανές παρενέργειες στις μεγάλες ηλικίες, αντιθέτως μέχρι και πριν λίγο καιρό μετρούσαμε 100 θανάτους ημερησίως από τον ιό», είπε ενώ αναφερόμενους στους νέους, επισήμανε ότι το ενδιαφέρον στις ηλικιακές ομάδες 18 έως 35 είναι περιορισμένο. «Οι νέοι δεν κάνουν το εμβόλιο, ενώ και το κίνητρο των 150 ευρώ δεν θεωρώ ότι μπορεί να τους πείσει. Τα κλεισμένα ραντεβού στις ηλικίες αυτές είναι περιορισμένα προφανώς γιατί φοβούνται λόγων των όσων ακούγονται περί παρενεργειών. Μπορείς δηλαδή να τους δικαιολογήσεις σε ένα βαθμό, αφού περνούν τον ιό ελαφριά. Ίσως αυτό και να έχουν στο μυαλό τους. Όμως θα πρέπει να σκέφτονται ότι μπορεί να μεταδώσουν το ιό στους γονείς και τους παππούδες τους και τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.  Στις νέες ηλικίες λοιπόν, φαίνεται να επικρατεί ο φόβος, οι ηλικιωμένοι όμως δεν δικαιολογούνται» ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης και απεύθυνε έκκληση στους πολίτες μεγάλων ηλικιών να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους και να θωρακιστούν απέναντι στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Πύργου, που όλους αυτούς τους μήνες, παρότι υποστελεχωμένο ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο ρόλο του, ενισχύθηκε με δύο επικουρικές νοσηλεύτριες και μία Γενικών καθηκόντων για έναν χρόνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος