FOLLOW US: facebook twitter

Μείωση των διοδίων στη Γέφυρα του Ρίου ζητά ο δήμος Ήλιδας

Ημερομηνία: 24-02-2023 | Συντάκτης:

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το σχετικό ψήφισμα

Ψήφισμα με το οποίο ζητά τη μείωση του κόστους διέλευσης της Γέφυρας Ρίο-Αντίρριο εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, καλώνταςτην κυβέρνηση και ιδίως την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, να προχωρήσει στη λήψη όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων, ειδικά για αυτούς που είναι αναγκασμένοι να κάνουν συνεχή χρήση της γέφυρας για κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών τους, καθώς αυτό είναι επιβεβλημένο για πολλούς λόγους και λογικά είναι εφικτό λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από την κατασκευή της εν λόγω γέφυρας.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, Παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις τού υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ότι η εταιρεία θα προβεί σε ακύρωση της αύξησης κατά 22% του κόστους διέλευσης για τους συνδρομητές e-pass, στην ουσία, ο τρόπος με τον οποίο η Γέφυρα θα προβαίνει στις χρεώσεις του νέου προγράμματος ανά διέλευση, όχι μόνο δεν το καθιστά φθηνότερο από το αντίστοιχο e-pass του 2022, αλλά επί της ουσίας θα είναι ακριβότερο.

Η τιμολογιακή πολιτική αναφορικά με το κόστος διέλευσης απ’ τη Γέφυρα, θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και σε κάθε περίπτωση να βαίνει μειούμενο και όχι σταδιακά αυξανόμενο, πράγμα που συμβαίνει όλη αυτή την περίοδο, από την κατασκευή της ως σήμερα. Η γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης” – αυτό το μεγαλεπήβολο έργο – δημιουργήθηκε για να ενώνει τις κοινωνίες εκατέρωθεν αυτής και όχι να τις χωρίζει (…)» αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό ψήφισμα.

Στη συνέχεια, τα μέλη κλήθηκαν να αποφασίσουν για το αν θα εκδοθεί ανάλογο ψήφισμα από το σώμα, και η Λαϊκή συσπείρωση κατέθεσε προς ψήφιση το κοινό ψήφισμα που συνέταξαν οι Δήμαρχοι των όμορων περί τη γέφυρα Δήμων, και έστειλαν στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος