FOLLOW US: facebook twitter

280.175,78 Ε το νέο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ο.Π Αμαλιάδας «ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ»

Ημερομηνία: 24-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Εγκρίθηκε η τροποποίηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- Τι αφορούν οι επιλέξιμες δράσεις και δαπάνες

  • Καλούνται οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας να προσέλθουν στα γραφεία της Ο.Π

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η τροποποίηση του Επιχειρησιακού προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών Αμαλιάδας «ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ» για το 2023, διάρκειας 3 ετών, καθώς και το Επιχειρησιακό Ταμείο της για το ίδιο έτος. Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα που εγκρίθηκε, δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εμπορία του προϊόντος και είναι σύμφωνο με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ποσό του Επιχειρησιακού προγράμματος έτους 2023 καθορίζεται σε 280.175,78 ευρώ και το ποσόν της ενωσιακής χρηματοδοτικής ενίσχυσης σε 140.087, 89 ευρώ ή ποσοστό 4,09 της εμπορευθείσας παραγωγής του έτους αναφοράς 2021. Η Ο.Π «ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ» υποχρεούται να προσαρμόσει άμεσα το χρονοδιάγραμμά της και τις δράσεις του Επιχειρησιακού της προγράμματος με βάση την παραπάνω έγκριση και να το εφαρμόζει σύμφωνα με εθνικές και ενωσιακές διατάξεις.

Επιλέξιμες δράσεις του Επιχειρησιακού προγράμματος Ο.Π ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Οι επιλέξιμες δράσεις του Επιχειρησιακού προγράμματος Ο.Π ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ τροποποίησης 2023 αφορούν μεταξύ άλλων εξοπλισμός σε συστήματα άρδευσης φ16 ττομάτα και αγορά ειδικών φιλμ εδαφοκάλυψης του προϊόντος , έξοα απασχόλησης εξειδικευμένου προσωπικού γεωπόνων, πιστοποίησης συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης ( Agro 2,1 και 2,2) υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος βιομηχανικής τομάτας και κορινθιακής σταφίδας, δράσεις βελτίωσης και εμπορίας του προϊόντος, πρόληψη και διαχείριση κρίσεων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους , η Ο.Π Αμαλιάδας καλεί τους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας που κατάκύριο λόγο τους αφορά το τροποποιημένο Επιχειρησιακό πρόγραμμα, να περάσουν από το γραφείο της ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δηλώσουν τα νάυλον και τα σταγονίδια τα οποία θα προμηθευτούν με μείωση 50% , ενώ για άλλη μια φορά προτρέπουν τους παραγωγούς να οργανωθούν για να μπορούν να ενισχύονται για όλα τα προϊόντα τους μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος