FOLLOW US: facebook twitter

Μείωση 50% στα κοινόχρηστα τέλη στην Αμαλιάδα

-Έγινε αποδεκτό το αίτημα του Συλλόγου Εστίασης Ήλιδας

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 50% αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εστίασης Ήλιδας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, ο Σύλλογος ζήτησε να τεθεί προς συζήτηση η μείωση τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 50% για να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας στην εστίαση, να αλαφρύνει τα δυσβάσταχτα έξοδά του, αφού και μετά την πανδημία δεν ήρθε η προσδοκώμενη ανάκαμψη.

Κατόπιν τούτου, κατατέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ως κατεπείγον θέμα η συζήτηση επί του σχεδίου τροποποίησης της υπ’ αριθ. 161/2019 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, το οποίο προβλέπει την αναπροσαρμογή των τελών για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Ήλιδας, μειωμένων κατά 50%.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε για τις παραλίες  να πάει στα 12,5 ευρώ από 25, για πλατείες και πεζόδρομους στη ζώνη Α ((Ελ. Βενιζέλου-Δεληγιάννη-Ρήγα Φεραίου-Κολοκοτρώνη-Αντ. Πετραλιά-Ερμού-Αθ. Διάκου) στα 10 ευρώ από 20 και για τα περίπτερα μέχρι 16 τ.μ. από 28 στα 14 ευρώ. Για τη ζώνη Β’  (ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΜ. Αμαλιάδας) τα τέλη μειώθηκαν στα 6 ευρώ για πλατείες και πεζόδρομους και στα 10 ευρώ για τα περίπτερα μέχρι 16 τ.μ.

Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot