FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου-Ο καλός καιρός σύμμαχος στον Πύργο

Ημερομηνία: 30-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με λαμπρότητα  και εθνική υπερηφάνεια, παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου  το πρωί της Κυριακής στον Πύργο.

Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος και συνέβαλε στο να παρακολουθήσει την παρέλαση αρκετός κόσμος, για να χειροκροτήσει τη μαθητιώσσα νεολαία αλλά και τα στρατιωτικά τμήματα, όπως και τα μηχανοκίνητα τμήματα της Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Πύργου.

Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ηλείος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, πολιτικοί και θεσμικοί φορείς, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 8  το πρωί, έγινε η  έπαρση της σημαίας στο Μνημείο Ηρώων με τη τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων» και ακολούθιως εψάλλη η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού. Και στην συνέχεια η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και η ατάθεση στεφάνων. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.30 στην οδό Μανωλοπούλου όπου ο κόσμος καταχειροκρότησε τους μαθητές των σχολείων, τα στρατιωτικά τμήματα και τους χορευτικούς και λαογραφικούς συλλόγους που παρέλασαν με παραδοσιακές στολές.

Ο Υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος από τον Πύργο: Συνεχίζουμε την πορεία μας με επιτυχία

Ο Ηλείος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος βρέθηκε για άλλη μια φορά στα πάτρια εδάφη με αφορμή μια εθνική επέτειο. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, έξω από τα μνημόνια και με κινήσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων.

“Είμαι γεμάτος χαρά να είμαι στον τόπο μου και πάλι, ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους και συμπατριώτες. Είμαστε σε μια νέα εποχή, επιστεγάζεται με διαρκείς επιβεβαιώσεις αυτή η καλή πορεία. Νομίζω ότι τα παλιά μένουν πίσω και μια νέα εποχή έχει ξημερώσει για την πατρίδα μας και αρμόζει σε μια τέτοια ημέρα, ημέρα μνήμης με αγώνες για την ελευθερία, να κοιτάζουμε μπροστά, να συνεχίζουμε με ακριβώς την ίδια υπερήφανη στάση, τη διαδικασία ανάπτυξης την οποία ξεκίνησε η χώρα για να βελτιώσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας την ευημερία για την πατρίδα και για όλους μας” σχολίασε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα ανοικτά μέτωπα της Κυβέρνησης, σημείωσε πως “… τα μέτωπα είναι ανοιχτά από το παρελθόν. Έχουμε καταγάγει σοβαρές επιτυχίες. Αυτό επιβεβαιώνεται και αν κανείς ανατρέξει στις εκτιμήσεις που έκαναν οι αντίπαλοί μας όλο το προηγούμενο διάστημα, εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από τα μνημόνια, ότι θα επιβληθεί τέταρτο μνημόνιο, ότι θα περικοπούν οι συντάξεις, ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε μια κατάσταση που θα διαδέχεται η μία απόρριψη την άλλη, διαψεύστηκαν γιατί και τα μνημόνια έκλεισαν, όλοι οι θεσμικοί φορείς αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη πορεία από πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε., εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός έναντι της απόρριψης άλλων και ισχυρών χωρών όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Σλοβενία και άλλες χώρες. Δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί στον Ελληνικό λαό και είμαστε σε μια νέα αρχή που θα σηματοδοτήσει το επόμενο διάστημα με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης. Και αυτό δεν πρέπει κανείς να το ανακόψει. Δεν πρέπει ο Ελληνικός λαός να το επιτρέψει και δεν θα το επιτρέψει”.

Τέλος απαντώντας για το χρόνο των εκλογών, αν είναι κοντά ή μακριά, τόνισε πως “… οι εκλογές από την πρώτη ημέρα της δικής μας διακυβέρνησης έρχονταν κοντά, σχεδόν κάθε μήνα θα έπρεπε να κάνουμε εκλογές. Η εξελίξεις είναι θετικές, θεωρώ ότι αυτά που έχουμε πετύχει και θα πετύχουμε στο επόμενο διάστημα θα είναι το στέρεο έδαφος πάνω στο οποίο οι Έλληνες θα κληθούν να δώσουν τη δική τους ετυμηγορία για την επόμενη κυβέρνηση δίδοντας ξανά σε εμάς την πρωτοβουλία για να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο που ξεκινήσαμε και με επιτυχία τον συνεχίζουμε”.

Με λαμπρότητα η παρέλαση στην Αμαλιάδα

Παρουσία πλήθους κόσμου και με τη συμμετοχή των τοπικών εκπροσώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή  οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Αμαλιάδα.

Μετά την επίσημη δοξολογία, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείων Ηρώων και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση στην οδό Καλαβρύτων στο κέντρο της πόλης, από τους μαθητές, τους λαογραφικούς συλλόγους και τον Ερυθρό Σταυρό. Η παρέλαση ξεκίνησε με τα νήπια των παιδικών σταθμών της πόλης, συνεχίστηκε με τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα Λύκεια. Ολοκληρώθηκε με το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών του περιφερειακουύ τμήματος Αμαλιάδας του Ε.Ε.Σ.

Στην παρέλαση της Αμαλιάδας πέραν του δημάρχου Ήλιδας Χρήστους Χριστοδουλόπουλου, αντιδημάρχων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων,  και δημοτικών συμβούλων και φορέων και συλλόγων της περιοχής,   παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη και Γιάννης Κουτοσύκος, ενώ την Περιφέρεια Εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Πάνος Μπράμος.  Τις αρχές και τους φορείς, δεξιώθηκε ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, όπου αντάλλαξαν ευχές και χρόνια πολλά για την εθνική μας επέτειο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος