FOLLOW US: facebook twitter

Η εποποιία του ’40 γιορτάστηκε σε όλη την Ηλεία – Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές των σχολείων

Ημερομηνία: 30-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Η εποποιία του ‘ 40 πέρα από τον Πύργο και την Αμαλιάδα, γιορτάστηκε και σε όλη την Ηλεία, στις έδρες των δήμων αλλά και σε κωμοπόλεις και χωριά, όπου παρέλασαν τα σχολεία και η νεολαία μας τιμώντας τους ήρωες και την 28η Οκτωβρίου.

Στη Ζαχάρω

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος του εορτασμού και στην Ζαχάρω όπου παρέλασαν μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο νέος Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Τριγάζης, αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτητων, Ο Διοικητής του Α.Τ. Ζαχάρως Γιάννης Κανδρέβας, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων όλων των βαθμίδων, οι Ιερείς της Εκκλησιαστικής Περιφέρειας Ζαχάρως, γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Στο δήμο Κρεστένων

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκαν και σε όλο το δήμο Ανδρίτσαινας, στην Κρέστενα, στα Μακρίσια, στο Καλλίκωμο, στην Καλλιθέα  και στην Ανδρίτσαινα με δοξογολίες, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και βεβαίως την παρέλαση των μαθητών.  Στην έδρα του δήμου στην Κρέστενα, η παρέλαση έγινε στην οδό Ξενοφώντος στις  11 το πρωί, παρουσία του δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου, της δημοτικης αρχής και μελών του δημοτικού συμβουλίου και πλήθους κόσμου που χειροκρότησαν τους μαθητές.

Στα Λεχαινά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική μας επέτειο και στα Λεχαινά, όπως και σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Στην πόλη των Λεχαινών μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων από την αυτοδιοίκηση, αρχές, φορείς και συλλόγους, την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική Λεχαινών και ακολούθησαν με χάρη και υπερηφάνεια, όλα τα σχολεία της περιοχής, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος