FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη μέρα για το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης & το Σύνδεσμο «Ηρακλής»: Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγάλο αποχετευτικό έργο των 6,5 εκ. ευρώ

Ημερομηνία: 23-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Μεγάλη μέρα χθες για το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον Σύνδεσμο «Ηρακλής», αφού  υπεγράφη η σύμβαση για το σημαντικό έργο αποχέτευσης των 6,5 εκ. ευρώ που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πρόκειται για το έργο “Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης & Πηνειού και τη σύνδεσή τους με την υφιστάμενη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων” , ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σε ένα μήνα.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τα γραφεία του Συνδέσμου Ηρακλής τόσο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Χατζής, όσο και ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας και ο Αναπληρωτής Δ/ντής της Τρεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Γιώργος Τσουραπάς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τονίζοντας ότι δρομολογείται ένα πραγματικά μεγάλο έργο που θα συνδέσει την υφιστάμενη μονάδα με άλλες περιοχές του κάμπου. Παράλληλα ευχαρίστησαν όλους τους συνεργάτες τους που συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου.

Την εξέλιξη του έργου στο περιθώριο των υπογραφών της σύμβασης, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στα γραφεία του Συνδέσμου «Ηρακλής» στην Ανδραβίδα, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηρακλής  κ. Κώστα Χατζή, ο  προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης  κ. Γιώργος Τσουραπάς καθώς και οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου.

Τον λόγο πήρε πρώτος  ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Ηρακλής» κ. Κώστας Χατζής που ανέφερε ότι πράγματι αυτή είναι μια μεγάλη μέρα και για τον δήμο και για τον Σύνδεσμο, αφού υπεγράφη η σύμβαση του μεγάλου αποχετευτικού έργου που όλου περίμεναν.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που κάθονται

Γ. Λέντζας: Σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουν οι εργασίες

Ακολούθως ο δήμαρχος κ. . Γιάννης Λέντζας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όπως είπε και ο πρόεδρος, ο  κ. Χατζής σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον «Ηρακλή», αφού υπεγράφη ένα σημαντικό αποχετευτικό έργο που θα συνδέσει την υφιστάμενη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων των Λεχαινών με τις δικές μας περιοχές στον Σταφιδόκαμπο, στο Στρούσι, στο Νεοχώρι και στην Ανδραβίδα και από τον δήμο Πηνειού  θα συνδεθούν οι Τ.Κ  Μαρκόπουλο, Όλγα και Αγία Μαύρα.

Είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 6. 348.000 ευρώ, ένα πολύ μεγάλο έργο για το οποίο και η προηγούμενη Διοίκηση του «Ηρακλή» έχει μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Από εκεί και πέρα εμείς σαν Δημοτική Αρχή αλλά και ο πρόεδρος και ολόκληρο το Δ.Σ. του «Ηρακλή» που αξίζουν πολλά μπράβο, και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης η οποία προΐσταται του Συνδέσμου «Ηρακλή» στα τεχνικά κομμάτια και σε αυτούς αξίζουν πολλά μπράβο καταφέραμε, μετά και από πολλά εμπόδια που βρήκαμε στη λειτουργία του «Ηρακλή» να υπογράψουμε τη σύμβαση του έργου. Από εκεί και πέρα, θα σταλεί ένα ακόμα πρακτικό στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και πιστεύουμε ότι περίπου σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουν οι εργασίες.»

Στη συνέχεια ο κ.Λέντζας ανέφερε ότι σε λίγο καιρό ο «Ηρακλής» θα είναι έτοιμος να καταθέσει και μια μελέτη του βιολογικού που αφορά την Κυλλήνη και την Κάτω Παναγιά, καθώς υπάρχει ένα οικόπεδο που έχει παραχωρήσει στο δήμο η Ι. Μητρόπολη Ηλείας, οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά στα λύματα.

«Μετά από αυτό και άμα βάλουμε ότι και ο βιολογικός της Βάρδας έχει εγκριθεί μιλάμε ότι μπαίνουμε σε μια σύγχρονη εποχή έτσι ώστε κανένας οικισμός, κανένα σημείο του δήμου μας να μην έχει σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό.»

 

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιώργος Τσουραπάς ανέφερε ότι σαν υπηρεσία νοιώθουν μεγάλη ικανοποίηση για την θετική αυτή εξέλιξη του έργου που είναι σημαντικό για την περιοχή και που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και στο δήμοΑνδραβίδας-Κυλλήνης και στο δήμο Πηνειού.

 

Τέλος έκανε ειδική αναφορά ονομαστικά σε όλους όσους συνέβαλλαν ώστε το έργο να συμβασιοποιηθεί, όπως στον πρ. γραμματέα του «Ηρακλή» κ. Σαραντόπουλο, στον νυν Γραμματέα κ. Θεοδωρακόπουλο, στον ειδικό συνεργάτη του δήμου και πλέον Γ.Γ του Συνδέσμου κ. Μπακογιάννη και στον μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κ. Γ.  Κορδονούρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος