FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη κινητοποίηση χθες στο Πολύκεντρο από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως

Ημερομηνία: 24-02-2022 | Συντάκτης:

“Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστεί κανένας εργαζόμενος για πολιτικές σκοπιμότητες”

  • Συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Ν. Τράκας, το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Αλ. Αρβανιτίδης και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων της Ηλείας

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ηχηρή απάντηση έδωσαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πύργου με τη μαζική συμμετοχή τους στην προκαθορισμένη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, χθες σε ένδειξη συμπαράστασης στους μηνυόμενους συναδέλφους τους από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πύργου καθώς και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στο Δήμο.

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Αλέκος Αρβανιτίδης όπου απεύθυναν και σύντομο χαιρετισμό καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Ηλείας (ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Η.), του Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, του Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και στα Καταστήματα Ν. Ηλείας, του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, της ΕΛΜΕ Ηλείας, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου τους οποίους και ευχαρίστησε για την στήριξη και την αλληλεγγύη που εξέφρασαν τόσο στο σύλλογο όσο και στους εργαζόμενους που βρέθηκαν στο στόχαστρο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος.

Κατά την ομιλία του, στους δεκάδες εργαζομένους και τους εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της στάσης εργασίας έξω από το κτίριο των δημοτικών υπηρεσιών στο Πολύκεντρο, ο κ. Γαρύφαλλος αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν συμβεί και τους οδήγησαν στη χθεσινή κινητοποίηση. “Ο ΓΓ του δήμου προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πύργου κατά 6 συναδέλφων της επιτροπής κοινόχρηστων χώρων με το αιτιολογικό ότι δεν εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους. Το ΔΣ του Συλλόγου με ομόφωνη απόφασή του και αφού του δόθηκαν στοιχεία από τους συναδέλφους μηνυόμενους κατόπιν δυο συνεδριάσεων παρουσία και των ίδιων των συναδέλφων, προχώρησε σε ανακοίνωση που καταδίκασε την ακραία αυτή πράξη του ΓΓ. Το βασικό στοιχείο όμως είναι ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής με προσφυγή που κρίθηκε στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152, δικαιώθηκε, και έτσι η συγκρότηση της Επιτροπής κρίθηκε μη σύννομη και ακυρώθηκε. Και έτσι λοιπόν η Δημοτική Αρχή πήρε νέα απόφαση και άλλαξε την Πρόεδρο” είπε και συνέχισε επισημαίνοντας πως “η ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά στο Δήμο Πύργου και δημιουργεί έντονους προβληματισμούς, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι αγνοήθηκε εξολοκλήρου η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου που προβλέπεται από τον υπαλληλικό κώδικα.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η πράξη όταν μάλιστα άμεσα θίγεται η αξιοπρέπεια, το ήθος, ο επαγγελματισμός και η εργασιακή κατάσταση των συναδέλφων”.

Παράλληλα, ο κ. Γαρύφαλλος επισήμανε ότι εάν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είχαν προχωρήσει σε ενέργειες που αφορούσαν κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και στη συνέχεια η συγκρότηση της επιτροπής ακυρωνόταν, όπως και ακυρώθηκε, τότε ο δήμος θα ήταν έκθετος ηθικά απέναντι στους επαγγελματίες εν μέσω πανδημίας.

“Κλείνοντας το θέμα αυτό θέλω να πω ότι οι συνάδελφοι μας σαφέστατα έχουν δικαιωθεί γιατί απλά δεν συμμετείχαν σε μια επιτροπή που κρίθηκε παράνομη η συγκρότησή της. Καταγγείλαμε τη συχνή μετακίνηση προσωπικού χωρίς προγραμματισμό και διάλογο που μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Γνωρίζοντας ότι ο δήμος λειτουργεί με το 50% περίπου του προβλεπόμενου από τον ΟΕΥ μόνιμου προσωπικού (συνταξιοδότηση-κινητικότητα). Καταγγείλαμε την σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού καταθέτοντας προσφυγή στην 152 με την οποία επιδιώκεται συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Φυλής κατ’επιταγή των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης ενάντια στη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που στοιχίζουν πολύ φθηνότερο στο δημόσιο και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Καταγγείλαμε τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί 21 συνάδελφοι που υπηρετούν με συνεχείς ανανεωμένες συμβάσεις (και περιμένουν να δικαιωθούν δικαστικά για την μονιμοποίησή τους) άνω των δέκα (10) ετών στους Παιδικούς Σταθμούς, ΚΕΑ, ΚΔΑΠ, Συμβουλευτικό και περιμένουμε να φέρουν το θέμα στο ΔΣ όπως μας είχαν υποσχεθεί αλλά μέχρι σήμερα τίποτα.
Αν δεν έρθει και στο επόμενο θα υπάρξει πρόβλημα – κάντε το έστω και τώρα.

Καταγγείλαμε την σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ που θα ασκεί αρμοδιότητες προσωπικού βοήθειας στο σπίτι που περιμένουν τόσα χρόνια να δικαιωθούν. Τι αντικείμενο θα έχουν εάν εσείς τις δώσετε στην ΚΟΙΝΣΕΠ. Και για αυτό έχουμε προσφύγει και θα δικαιωθούμε. Μετά από αυτή την ανακοίνωση και 2 ημέρες μετά, ο ΓΓ έδωσε απάντηση, και που εμείς σήμερα θα απαντήσουμε γιατί το οφείλουμε μόνο σε εσάς”.

Τονίζεται ότι στην μακροσκελή απάντηση προς τον ΓΓ του Δήμου, όπως αναφέρεται, επιχειρήθηκε “ανεπιτυχώς η αποδόμηση” της προηγηθείσας ανακοίνωσης του Συλλόγου και ο “διχασμός” των εργαζομένων “με επίπλαστες εντυπώσεις” ενώ “αποκρύπτονται” και “διαστρεβλώνονται” τα γεγονότα απαντώντας αναλυτικά σε όλα τα σημεία καταλήγοντας πως “Καθιστούμε προς όλους σαφές, ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν θα επιτρέψει να θυσιαστεί κανένας εργαζόμενος στα πλαίσια πολιτικών σκοπιμοτήτων”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος