FOLLOW US: facebook twitter

Με… βήμα ταχύ το παιδιατρικό εμβολιαστικό του Πύργου

Ημερομηνία: 21-01-2022 | Συντάκτης:

Πάνω από 750 δόσεις συνολικά, τουλάχιστον 400 παιδιά με διπλή δόση


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά ο εμβολιασμός στον παιδικό πληθυσμό του Πύργου, καθώς έχουν χορηγηθεί συνολικά 760 δόσεις και πάνω από 400 παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις εμβολίου στο παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του παιδιατρικού εμβολιαστικού κέντρου, Μενέλαος Οικονομόπουλος, από τις 18 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα προγραμματισμού, καθημερινά διενεργούνται 60 με 60 εμβολιασμοί σε παιδιά, ενώ είναι ενθαρρυντικό το ότι και οι επόμενες ημέρες είναι «γεμάτες» εμβολιαστικά ραντεβού.

«Μέσα σε περίπου έναν μήνα έχουμε χορηγήσει 756 δόσεις εμβολίου συνολικά, οι οποίες αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 400 παιδιά με ολοκληρωμένο εμβολιασμό. Καθημερινά έρχονται τουλάχιστον 60 παιδιά μαζί με τους γονείς και οφείλω να πω ότι είναι απόλυτα συνεργάσιμα και η διαδικασία ολοκληρώνεται με τάξη και δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Τα ραντεβού στην πλατφόρμα δείχνουν πως και τις επόμενες ημέρες ο ρυθμός εμβολιασμού των παιδιών θα παραμείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα», τόνισε ο κ. Οικονομόπουλος.

Σε ό,τι αφορά πιθανές παρενέργειες ή πιθανούς ενδοιασμούς από την πλευρά των γονιών, ο κ. Οικονομόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι κανένα παιδί δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα και πως όλοι οι παιδίατροι συνιστούν ανεπιφύλακτα τη χορήγηση του εμβολίου για να θωρακιστούν από τον κορονοϊό.

«Μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κανένα απολύτως πρόβλημα σε κάποιο παιδία εξαιτίας του εμβολιασμού. Το εμβόλιο είναι ασφαλές, ακίνδυνο και αποτελεί τη μόνη λύση για να θωρακιστούν τα παιδιά από τoν ιό. Αυτή είναι και η συμβουλή των παιδιάτρων προς τους γονείς και πιστεύω πως πρέπει οι γονείς να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ιατρικής κοινότητας. Στο Νοσοκομείο του Πύργου λειτουργεί με υψηλές προδιαγραφές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο το παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο, υπό τη σταθερή παρουσία και επίβλεψη των παιδιάτρων του νοσοκομείου, ενώ πλέον λειτουργεί και δεύτερη γραμμή εμβολιασμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών και των γονέων», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος