Με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ασφαλιστικό και στον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας
Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας συνάντησε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, με τους οποίους συζήτησε αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, μετά και την πρόσφατη απεργιακή τους κινητοποίηση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος Αλέκος Γαλανόπουλος, η γραμματέας Κατερίνα Μουστάκη και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Κώστας Διαμαντόπουλος, εξήγησαν την αδικία που υφίστανται ως προς το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, τονίζοντας ότι είναι σημαντικά μικρότερες από τις συντάξεις των λοιπών επιστημόνων που είναι στο ίδιο ταμείο όπως είναι των μηχανικών και των νομικών, και αναφέρθηκαν στην κατάργηση του βασικού κοινωνικού πόρου του ταμείου τους, του αποκαλούμενου «ιατρόσημου».
Παράλληλα, του έθεσαν και τα υπόλοιπα αιτήματα του κλάδου, όπως η αύξηση του επιδόματος της μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες, η εγάλη μείωση των οδοντιατρικών παροχών και η επαναφορά των ελέγχων για τα παιδιά που γράφονται στην πρώτη δημοτικού.
Επιπλέον, συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας και ιδιαίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος, εξήγησε λεπτομερώς πώς διαμορφώθηκαν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, σημείωσε ότι όντως οι οδοντίατροι αδικούνται από τις ασφαλιστικές διατάξεις σχετικά με τις συντάξεις και ανέφερε ποιες αλλαγές είναι εφικτές και ποιες δεν είναι, λόγω του ενιαίου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα και τις παροχές, επισήμανε ότι μπορούν να διεκδικηθούν κι ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής, θα τα προωθήσει σε κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό επίπεδο.
Σχετικά με τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας, ο Ηλείος οικονομολόγος επανέλαβε την άποψή του πως θα πρέπει ο νομός να χαρακτηριστει «άγονη ζώνη τύπου Α’» για να αποκτήσουν κίνητρα οι γιατροί και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον διορισμού στο Νοσοκομείο του Πύργου.