FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τους τρεις αδικοχαμένους συναδέλφους – Με τον δέοντα σεβασμό το τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών στην Αρτέμιδα

Ημερομηνία: 25-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”144514″ img_size=”full”][vc_column_text]Με τον δέοντα σεβασμό τίμησαν για μία ακόμα χρονιά τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων τους οι πυροσβέστες της Ηλείας χθες το πρωί στη μοιραία στροφή του δρόμου Ζαχάρω-Αρτέμιδα. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, κάτοικοι της περιοχής, όλοι ήταν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον 29χρονο Γιάννη Δρακόπουλο, στον 44χρονο Θανάση Νιάρχο και τον 43χρονο Ανδρέα Τζούμα, τους τρεις εποχικούς πυροσβέστες του ΠΚ Κρεστένων που έπεσαν μαχόμενοι με τις φλόγες το 2007, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς το πρωί αρκετοί πολίτες, οι οποίοι άναψαν τα καντήλια στα εικονοστάσια και εναπόθεσαν κεριά, στεκόμενοι με πόνο βουβή θλίψη μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ακόμα και μετά από 14 χρόνια τι συνέβη εκείνη την ημέρα.[/vc_column_text][vc_single_image image=”144513″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι πυροσβέστες του νομού τίμησαν τους συναδέλφους τους με την παρουσία αγήματος, ενώ στεφανια κατέθεσαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Γ. Πουρναράς, ο Περιφερειακος Διοικητής Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας, ο Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, πύραρχος Βασίλης Σολδάτος, ο διοικητής ΠΥ Πύργου, Γ. Κωνσταντακόπουλος, ο διοικητής του ΠΚ Κρεστένων, Κ. Δρακόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβ. Υπαλλήλων, Σωτ. Παπαηλιού και οι εκπρόσωποι των σωματείων των εποχικών και των πενταετών πυροσβεστών, Αγγέλα Γκότση, Νίκος Ζιάτας, Άγης Μαγκλάρας και Γιώργος Πανούτσος.

Το τρισάγιο τέλεσαν ιερείς της Μητρόπολης Τριφυλίας-Ολυμπίας με μέλη της Διασωστικής Ομάδας Ηλείας, ενώ στη συνέχεια άπαντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή.[/vc_column_text][vc_single_image image=”144515″ img_size=”full”][vc_column_text]«Να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό»

Παρόντες στο τρισάγιο ήταν επίσης οι βουλευτές Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, και ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν τη θλίψη τους.[/vc_column_text][vc_single_image image=”144516″ img_size=”full”][vc_column_text]«Τιμούμε τα θύματα της πύρινης λαίλαπας του 2007. Σε αυτόν εδώ τον μαρτυρικό τόπο έχασαν τη ζωή τους κάτοικοι και πυροσβέστες την ώρα του καθήκοντος.  Θλίψη και η οδύνη από τον χαμό τους θα συντροφεύει πάντα τις καρδιές μας. Δεν τους ξεχνάμε, θα τους θυμόμαστε πάντα. Δυστυχώς, και φέτος ο τόπος μας έζησε την πύρινη λαίλαπα. Η οδυνηρή εμπειρία του παρελθόντος θα έπρεπε να μας έχει δώσει περισσότερα μαθήματα. Δυστυχώς, και φέτος κάηκαν μεγάλες εκτάσεις, καλλιέργειες, σπίτια, περιουσίες, θα έπρεπε να λειτουργούμε διαφορετικά, να έχουμε μάθει περισσότερα και να αντιμετωπίζουμε με καλύτερο τρόπο και πιο αποτελεσματικά τον πύρινο εφιάλτη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και πάντα θα θυμόμαστε τα θύματα αυτής της φονικής πυρκαγιάς του 2007», δήλωσε ο κ. Καλαματιανός.[/vc_column_text][vc_single_image image=”144517″ img_size=”full”][vc_column_text]«Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο εφιάλτης της τραγωδίας του 2007 του πύρινου ολέθρου που έπληξε την Ηλεία και του ανθρώπους, παραμένει ακόμα νωπός. Η Ηλεία και φέτος έζησε τη λαίλαπα της πυρκαγιάς, η Ηλεία που ακόμα περιμένει οι άνθρωποί της, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, ακόμα περιμένουν ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και στήριξης της περιοχής», δήλωσε ο κ. Κατρίνης.[/vc_column_text][vc_single_image image=”144518″ img_size=”full”][vc_column_text]«Η 24η Αυγούστου είναι ημέρα οδύνης και μνήμης για τους χαμένους συνανθρώπους μας του 2007, που ήταν η φονική πυρκαγιά. Με συγκίνηση, παραβρισκόμαστε κάθε χρόνο και τιμούμε τον χαμό τους και τη μνήμη τους. Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε για να μη ξανασυμβεί τέτοιο κακό στον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.[/vc_column_text][vc_single_image image=”144519″ img_size=”full”][vc_column_text]«Τιμούμε σήμερα τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας και τους συμπολίτες μας της τραγωδίας του 2007 οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα τα θύματα του 2007 ακόμα περισσότερο αυτές τις μέρες, κατά τις οποίες μια μεγάλη καταστροφή πλήττει τον τόπο μας και τη χώρα γενικότερα μια καταστροφή οικολογική, οικονομική, κοινωνική με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Είναι όμως ακόμα ώρα πολέμου και δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιχειρείται οποιοσδήποτε καταλογισμός επί των αρμοδίων υπηρεσιών. Μακάρι η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα να δείξει στο σύνολό του την ωριμότητα που απαιτείται και να παρθούν γενναίες αποφάσεις και να γίνουν βαθιές τομές στην κατεύθυνση της πρόληψης, του χαρισματικού τρόπου σκέψης και δράσης που έχει εφαρμογή στη ζωή μας όλη», δήλωσε ο κ. Παπαηλιού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε σε κλίμα πένθους η επιμνημόσυνη δέηση από τους συγγενείς των θυμάτων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot