FOLLOW US: facebook twitter

Εκτόξευση σοκ! – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων χθες στην Ηλεία με 232, μ.ό. τα 90 τη μέρα

Ημερομηνία: 25-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε χθες στην Ηλεία, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 232! Αθροιστικά, ο νομός πλησιάζει επικίνδυνα τα 1000 ενεργά κρούσματα, αριθμός που δεν αποκλείεται να προκαλέσει εξελίξεις ως προς τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, ενώ ο μέσος όρος πλέον είναι 90 τη μέρα.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου Πύργου, η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι άτομα νεαρής ηλικίας, κατά βάση ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι μετά την επιβεβαίωση του θετικού τεστ λαμβάνουν οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό δεκαπέντε ημερών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εισαγωγές ασθενών στην κλινική covid παραμένουν σε μονοψήφιο αριθμό, ωστόσο υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ή θα ασκηθεί νέα πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Τις τελευταίες ημέρες η ευρύτερη περιοχή εμφανίζει πάρα πολλά θετικά κρούσματα, κυρίως σε νέο κόσμο. Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε 114 θετικά στα 141 τεστ. Δυστυχώς η διασπορά του ιού είναι ευρεία πλέον. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, διότι εδώ και ενάμιση χρόνο η Δημόσια Υγεία της Ηλείας –και όλη της χώρας- έχει δεχθεί τεράστια πίεση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει εξαντλήσει τα πνευματικά και σωματικά όρια της αντοχής του», τόνισε ο γιατρός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Βαγγέλης Δημητρόπουλος.

Στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας, χθες ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Υγείας Βάρδας, που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, πλέον διαθέτει και την επιλογή του εμβολίου Pfizer για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, ανακοινώθηκαν 4.608 νέα κρούσματα, 32 νέοι θάνατοι και 326 διασωληνωμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 293 (ημερήσια μεταβολή +9.74%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 272 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος