FOLLOW US: facebook twitter

Με την 9η Ποδηλατοδρομία τα Λεχαινά γιορτάζουν την Πρωτομαγιά

Ημερομηνία: 28-04-2023 | Συντάκτης:

Τις εκδηλώσει διοργανώνει ο Εθιμοτοπικός Όμιλος μαζί με τοπικούς συλλόγους – Κατασκευή του μεγάλου Πρωτομαγιάτικου στεφανιού

Ο Εθιμοτοπικός Όμιλος Λεχαινών καλωσορίζει την άνοιξη διοργανώνοντας ανήμερα την Πρωτομαγιά, Δευτέρα στις 10.30 το πρωί, με αφετηρία την πλατεία Αγίου Δημητρίου, την 9η παραδοσιακή Ποδηλατοδρομία με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων ποδηλατών, μια ποδηλατική διαδρομή με προορισμό το Αλιευτικό καταφύγιο Λεχαινών. Την ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνουν μαζί με την Αθλητική Ένωση Λεχαινών, τον Κυνηγετικό Σύλλογο και την Φιλαρμονική «ΟΡΦΕΥΣ».

Στο Αλιευτικό Καταφύγιο θα γίνει ο στολισμός του μεγάλου Πρωτομαγιάτικου στεφανιού από τους συμμετέχοντες, θα ακολουθήσει κλήρωση ενός ποδηλάτου. Ο τερματισμός της Ποδηλατοδρομίας θα είναι η επιστροφή στην πλατεία Αγίου Δημητρίου όπου θα ακολουθήσουν πολλές – πολλές εκπλήξεις.

Για τον στολισμό του Πρωτομαγιάτικου στεφανιού που θα κατασκευάσει ο Εθιμοτοπικός Όμιλος Λεχαινών μαζί με τους εθελοντές, ένα έθιμο που τηρείται εδώ και 8 χρόνια, φέτος είναι η 9η χρονιά, οι συμμετέχοντες θα φέρουν ευωδιαστά λουλούδια είτε από τους κήπους τους ή αγριολούλουδα στα καλαθάκια των ποδηλάτων τους και η κατασκευή του αναμένεται να εξελιχθεί όπως κάθε χρόνο σε μια πρωτόγνωρη γιορτή με γέλια και πολύ κέφι.

Στο Αλιευτικό καταφύγιο τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια απολαμβάνοντας την εκδρομή τους, ενώ στην επιστροφή στην πλατεία Αγίου Δημητρίου είθισται να τους προσφέρονται παγωτά και γλυκά ως επιβράβευση της συμμετοχής τους στην ποδηλατοδρομία. Ραντεβού λοιπόν με τα ποδήλατά σας, μικροί κα μεγάλοι, την Δευτέρα ώρα 10.30 στην πλατεία Αγιου Δημητρίου και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς ξεκινά!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος