FOLLOW US: facebook twitter

Με τεχνικό σύμβουλο θα συνεργαστεί ο Σύνδεσμος Ερυμάνθου – Με.. βήμα ταχύ για τις μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης

Ημερομηνία: 22-10-2020 | Συντάκτης:

Με τεχνικό σύμβουλο για την ωρίμανση μελετών και τη δρομολόγησης ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του διυλιστηρίου Ερυμάνθου αναμένεται να συνεργαστεί ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ύδρευσης, προκειμένου να μειώσει αισθητά το κόστος λειτουργίας και να εξοικονομήσει πόρους για την οικονομική του εξυγίανση και την επέκταση της ύδρευσης σε περισσότερες περιοχές.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την παροχή υπηρεσιών από τεχνικό σύμβουλο. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, οι τεχνικοί σύμβουλοι θα πρέπει να παρέχουν εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με τις επεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση τωνεγκαταστάσεων του Συνδέσμου, όπως οι δράσεις Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), δηλαδή  εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ενεργειακό συμψηφισμό, αλλά και υποστηρικτικές δράσεις για ενεργειακάθέματα.

Το αντικείμενο των Υπηρεσιών του Ενεργειακού Τεχνικού Συμβούλου είναι ηκατάρτιση τεχνικών προδιαγραφών, τεχνικής περιγραφής και η υποβοήθηση στησύνταξη Τευχών για την αξιοποίηση ΑΠΕ με χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων στις εγκαταστάσεις του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Δήμων Πύργου Αρχαίας Ολυμπίαςκαι Π.Ε Δυτικής Ελλάδας.

Ο Ενεργειακός Τεχνικός Σύμβουλος, ο οποίος θα έχει συνεργασία με την Υπηρεσία, θα πρέπει να προβεί στη δημιουργία σχεδίων παρεμβάσεων ΕΞΕ και ΑΠΕ, στηδιαστασιολόγηση των βασικώνστοιχείων των προτεινόμενων παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης κόστους – οφέλους που θα τεκμηριώνει την επιλογή των παρεμβάσεων, στην τεκμηρίωση χωροθέτησης της βέλτιστης απόδοσης των ΦωτοβολταϊκώνΣτοιχείων σε κατάλληλο λογισμικό, στον σχεδιασμό και στην υποβοήθηση του Συνδέσμου για την επιλογή κατάλληλωνΦ/Β στοιχείων, αντιστροφέων και του υποστηρικτικού υλικού που είναιδιαθέσιμοι στην αγορά. Παράλληλα, θα συντάξει λεπτομερή τεχνική έκθεση, θα διερευνήσει την περιβαλλοντική αδειοδότηση, θα συντάξει τα χρονοδιαγράμματα και θα προσδιορίσει επακριβώς τις απαιτούμενες τεχνικές και υποστηρικτικές μελέτες του έργου.

Το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης δαπάνης ανέρχεται στις 24.800 ευρώ μαζί με ΦΠΑ και η μελέτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, Οι εν λόγω υπηρεσίες είναι απαραίτητο να παρασχεθούν από εξωτερικούςσυνεργάτες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) με εξειδικευμένη εμπειρία, αφού οιπροτάσεις απαιτούν, αφενός ειδική εμπειρία σε θέματα τεχνολογιών εξοικονόμησηςενέργειας, αφετέρου ειδικό λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών για τηνπροσομοίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων, που η Υπηρεσία δενδιαθέτει.

«Είναι αδύνατη η άμεση υλοποίηση του έργου χωρίς εξωτερική βοήθεια. ΟΔιαβαθμιδικός Σύνδεσμος επιθυμεί να προβεί στην κατάλληλη επιλογήεγκατάστασης από άποψη πληρότητας στοιχείων και ενεργειακής κατάστασης,προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή του αναβάθμιση, ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος