FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα θα γιορταστούν τα Θεοφάνεια σε όλη την Ηλεία

Ημερομηνία: 05-01-2024 | Συντάκτης:

Το πρόγραμμα Αγιασμού των υδάτων και Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού σε όλους τους δήμους

 

Με την δέουσα λαμπρότητα θα γιορταστούν σε όλη την Ηλεία το Σάββατο 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνεια, καθώς οι δήμοι έχουν ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα εορτασμού, Τέλεσης Αγιασμού των Υδάτων και Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.  Ο εορτασμός των Φώτων αποτελεί και την επίσημη πρώτη των τεσσάρων νεοεκλεγέντων δημάρχων του νομού. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα που εξέδωσαν τα γραφεία των δημάρχων της Ηλείας για τον εορτασμό των Θεοφανείων έχει ως εξής:

 

Δήμος Πύργου

Στο Κατάκολο θα γιορταστούν όπως πάντα, τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων  από τον δήμο Πύργου και Έτσι σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το γραφείο δημάρχου, η Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου με την Θεία Λειτουργία και την έναρξη του Μεγάλου Αγιασμού στις 10 το πρωί. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι Κατακόλου. Ο δήμαρχος Στάθης Καννής προσκαλεί τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, τους φορείς και όλους τους συμπολίτες μας στην Τελετή των Θεοφανείων.

 

Δήμος Ήλιδας

Με κάθε επισημότητα θα εορταστούν από τον Δήμο Ήλιδας και τον νέο δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο  τα Άγια Θεοφάνεια, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου Αμαλιάδας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11:00 π.μ.: Προσέλευση κόσμου

11:15π.μ.: Έναρξη ακολουθίας Αγιασμού των Υδάτων

11:30π.μ.: Κατάδυση Τιμίου Σταυρού

 

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας  κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος καλεί τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές να τιμήσουν με την παρουσία τους την καθιερωμένη Τελετή Αγιασμού των Υδάτων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Α. Ποταμός Αλφειός (Γέφυρα Άσπρων Σπιτιών) ώρα 11.30 π.μ.

Β. Πηγές Κακοταρίου (Λοξοτό Γεφύρι) ώρα 11.30 π.μ.

 

Δήμος Ζαχάρως- Φιγαλείας

Tα  Άγια Θεοφάνεια, στο Δήμο Ζαχάρως θα εορτασθούν σε τρία σημεία σύμφωνα  με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Μετά την επίσημη δοξολογία στις εκκλησίες του Δήμου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού των υδάτων.

10.30 π.μ  Αγιασμός υδάτων για την κατάδυση του τιμίου σταυρού στην θάλασσα της τοπικής κοινότητας Γιαννιτσοχωρίου.

11.15 π.μ Αγιασμός υδάτων για την κατάδυση του τιμίου σταυρού στην θάλασσα της τοπικής κοινότητας Κακοβάτου.

12.00 π.μ Αγιασμός υδάτων για την κατάδυση του τιμίου σταυρού στην λίμνη Καϊάφα, στην εξέδρα των εγκαταστάσεων του Σκι.

Ο Δήμαρχος  Κωνσταντίνος Μητρόπουλος προσκαλεί όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους Δημότες και τους φορείς  του τόπου, όπως συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων.

 

Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Σε τρεις τοπικές κοινότητες θα πραγματοποιηθεί η Τελετή των Θεοφανείων στο δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα που ανακοίνωσε το γραφείο του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου.

Ώρα 11.00 πμ Τελετή Καθαγιασμού των υδάτων στην Τ.Κ Κάτω Σαμικού

Ώρα 11.00 π.μ Τελετή Καθαγιασμού των υδάτων του ποταμού Αλφειού στη γέφυρα της κοινότητας Σέκουλα

Ώρα 11.30 π.μ Τελετή Καθαγιασμού των υδάτων του ποταμού Αλφειού στη γέφυρα της κοινότητας Τρυπητής.

 

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Μετά τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα θα πραγματοποιηθούν από τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και το ΔΛΤΚ οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια  στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Στις 10 το πρωί θα ψαλλεί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Κυλλήνης και στις 10.30 θα αναχωρήσει η πομπή για το λιμάνι όπου στις 11 το πρωί  θα ακολουθήσει η τελετή Αγιασμού των υδάτων και ρίψη του Τιμίου Σταυρού, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλάρετου Σπανόπουλου και παρουσία της Φιλαρμονικής Λεχαινών ¨ΟΡΦΕΥΣ”.

 

Δήμος Πηνειού

Με την δέουσα λαμπρότητα σε δύο σημεία του, θα γιορτάσει  το Σάββατο 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνεια και ο δήμος Πηνειού. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού από το γραφείο του δημάρχου Αλέξη Καστρινού στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην παραλία της Μπούκας και στις 12.15 στο λιμανάκι της Γλύφας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia