FOLLOW US: facebook twitter

Με καμάρι παρέλασαν τα νιάτα της Αμαλιάδας! (ΦΩΤΟΣ)

Ημερομηνία: 26-03-2022 | Συντάκτης:

Με κάθε λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Ήλιδας για την Επέτειο του 1821


Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τους ήρωες του 1821, τίμησαν και γιόρτασαν με λαμπρότητα και στην Αμαλιάδα, ενώ εκδηλώσεις αντίστοιχες έγιναν σε όλο το εύρος του δήμου Ήλιδας. Η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρίας, συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο που μετά από δύο χρόνια λόγω κορονοϊού και με σύμμαχο τη λιακάδα βγήκε στους δρόμους να γιορτάσει, καταχάρηκε και χειροκρότησε τους μαθητές που παρέλασαν με καμάρι και υπερηφάνεια. Μάλιστα μαθητές από αρκετά σχολεία όλων των βαθμίδων παρέλασαν με παραδοσιακές στολές, ενώ τα μικρά όπως πάντα έκλεψαν την παράσταση! Της παρέλασης προπορεύτηκαν μαθήτριες γυμνασίων και Λυκείνων της Αμαλιάδας με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες που μετέφεραν το μήνυμα της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της εθνικής υπερηφάνειας.

Η Δοξολογία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου παρέστησαν οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές και ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δικηγόρος Βασιλική Τσέλλου, ενώ στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε η παρέλαση και όλη η μαθητιώσα νεολαία πέρασε μπροστά απο ΄η εξέδρα των επισήμων μεταξύ των οποίων παρευρέθηκαν ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, , παρευρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ βουλευτής Ηλείας Μ. Κατρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος , ο δήμαρχος Ήλιδας Γ. Λυμπέρης και αντιδήμαρχοι, ο πρώην δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος και οι στρατιωτικές αρχές του τόπου, ενώ την παρέλαση παρακολούθησαν, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και βεβαίως πάρα πολύς κόσμος.

Αμέσως μετά στις, 12.15 μ.μ. ακολούθησε μια εξαιρετική παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση, με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Αγ. Αθανασίου από τα Τμήματα Παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς» και του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ρίζες», με ζωντανή μουσική που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος