FOLLOW US: facebook twitter

Με ηλιόλουστο καιρό τα Θεοφάνεια στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 07-01-2024 | Συντάκτης:

Παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου

 

Στο ηλιόλουστο Κατάκολο πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η τελετή Αγιασμού των Υδάτων και η κατάδυση του τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’ και παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών,  σύσσωμης της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και πλήθους κόσμου.

Εκατοντάδες πολίτες, με σύμμαχο τον καλό καιρό παρακολούθησαν την τελετή ενώ πολλοί ήταν και οι τολμηροί που βούτηξαν στα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά τον Σταυρό έπιασε ο Βασίλης Τράπαλης από τα Λαστείκα με τον Σεβασμιότατο να του φορά στο λαιμό έναν χρυσό σταυρό και να του εύχεται να έχει μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

Στον εορτασμό των Θεοφανείων αλλά και στην Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Παναγιώτης Μπράμος,  ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος,  εκπρόσωποι τοπικών αρχών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά το τέλος του Αγιασμού των υδάτων και την ρίψη του Τίμιου Σταυρού στο Κατάκολο έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κκ. Αθανάσιο και την πρόεδρο του Συλλόγου Ρούλα Γκουβίτσα  στην κεντρική πλατεία του Κατακόλου, η κοπή της βασιλόπιττας του Λαογραφικού Ομίλου Κατακόλου “Σπύρος Χιωνης”.

Παρόντα τα μέλη του Δ.Σ του Λαογραφικού Ομίλου.

Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν και στο λιμανάκι της Σκαφιδιάς με τον αγιασμό των υδάτων στην παραλία, όπου εκτός από την τοπική κοινότητα και κατοίκους το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη Θοδωρής Βασιλόπουλος καθώς και κολυμβητές που έπεσαν για το σταυρό στη θάλασσα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot