FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία και πολύ κόσμο η 2η Γιορτή Ελιάς &  Ελαιολάδου στη Ν. Φιγαλεία

Ημερομηνία: 08-11-2023 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Οι αγρότες ακρίτες της Νέας Φιγαλείας  και οι σύλλογοι της  Ζούρτσας που γνωρίζουν καλά την αξία του ελαιολάδου όντας ένας από τους σημαντικότερους  ελαιοπαραγωγικούς τόπους της Ηλείας,  τίμησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το προϊόν που κρατά όρθια την τοπική τους οικονομία, υλοποιώντας την Κυριακή   5 Νοεμβρίου, την  2η Γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στην κεντρική πλατεία της Φιγαλείας.

Την 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, διοργάνωσαν με επτιυχία, όλοι οι τοπικοί φορείς Νέας Φιγαλείας και Φασκομηλιάς που ένωσαν για μια ακόμα φορά  τις δυνάμεις τους, με μια πραγματικά πολύ ωραία εκδήλωση με πολλές δράσεις, τοπικές γεύσεις και πολλές εκπλήξεις που συγκέντρωσε πολύ κόσμο από την ευρύτερη περιοχή, αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος τους.  Η γιορτή περιελάμβανε πολλές δράσεις, αγροτικές, ενημερωτικές και πολιτιστικές όπως ομιλίες γεωπόνων για το ελαιόλαδο, έκθεση γεωργικών μηχανημάτων αλλά και τοπικών προϊόντων, κεράσματα τοπικών προϊόντων. Παράλληλα υπήρχαν πολιτιστικές δράσεις αλλά και δραστηριότητες για παιδιά, όπως εργαστήριο body percussion, δηλαδή εργαστήριο μουσικής με το σώμα για μικρούς και μεγάλους, κωμικό θεατρικό σκετς, παραδοσιακοί χοροί αλλά και γλέντι με ζωντανή μουσική. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η αναβίωση του εθίμου της Ειρεσιώνης από μαθητές σχολείων της Ν. Φιγαλείας.

Ξεχωριστή ήταν και η προσφορά του συλλόγου Γυναικών της Ν. Φιγαλείας όπου για δεύτερη χρονιά ανέλαβε να φτιάξει και να προσφέρει σε όλους τους παρευρισκόμενους τις παραδοσιακές λαλάγγιδες, είδος τηγανίτας.  Ο Σύλλογος ευχαριστεί για την προσφορά τους, κυρίως τους: Αντρέα Μπαλαδημα, Ιωάννη Καραχάλιο, Αλέξανδρο Κατσωλη και Νικόδημο Κωνσταντόπουλο για την δωρεά μελιού τον κύριο Ιωάννη Γιαννίκο για την δωρεά αλευριού τα μίνι μάρκετ Γρηγορόπουλου, Παντοπωλείο Καπλάνη κ Ελιοτοπος»  για την δωρεά υλικών στον σύλλογο τους.

Στην Γιορτή ελιάς και ελαιολάδου, παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ξ. Θοδωρής Βασιλόπουλος που τόνισε ότι  «Οι αγρότες μας  γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας την αξία του ελαιολάδου και την κρατούν ψηλά στις φιλόξενες αγροτικές περιοχές της Ηλείας… οι ακρίτες μας στη  Νέα Φιγαλεία τίμησαν ξανά φέτος το δυναμικό προϊόν μας με εκδήλωση που διοργάνωσαν στην κεντρική πλατεία της κοινότητας…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος