FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία και πολλές συμμετοχές το 4ο KAIAFAS RUN!

Ημερομηνία: 24-10-2023 | Συντάκτης:

Στις μαγευτικές όχθες της λίμνης πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της περιοχής μας

  • Συγκίνησαν με τη συμμετοχή τους οι νικήτριες της ζωής που έτρεξαν για να στείλουν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στον αγώνα για τον καρκίνο του μαστού

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της λίμνης Καϊάφα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων, ο αγώνας δρόμου του 4ου KAIAFAS RUN που πρόσφερε χαρά και ευεξία στους συμμετέχοντες και πλούσιο θέαμα στους θεατές. Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Αθλητικός Όμιλος Ολυμπιακού Ζαχάρως, ο Σύλλογος «Ποδηλάτες Ζαχάρως» και οι Δρομείς Υγείας Ζαχάρως, με την υποστήριξη του Δήμου Ζαχάρως, της Εταιρείας Ακινήτων δημοσίουΕΤΑΔΑ.Ε. και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που  βρίσκεται πάντα δίπλα στα σημαντικά αθλητικά γεγονότα της περιοχής μας, καθώς και των χορηγών. Η διοργάνωση είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα και έχει σκοπό τη διάδοση και την προβολή του αθλητισμού.

Η  φετινή εκδήλωση περιελάμβανε μια αγωνιστική διαδρομή 10 χιλιομέτρων για ενήλικες δρομείς  και μια συμβολική 2 χιλιομέτρων στην οποία έτρεξαν και πολλά παιδιά κυρίως από τα σχολεία της περιοχής.  Αθλητές από την Ηλεία αλλά και από   άλλες περιοχές είχαν την μοναδική εμπειρία να τρέξουν σε ένα μαγευτικό περιβάλλον το οποίο συνδυάζει διαδρομές μέσα σε πευκοδάσος, περιμετρικά αλλά και εντός της λίμνης καθώς η εκκίνηση και ο τερματισμός πραγματοποιήθηκαν μέσα στο νησί της Αγ. Αικατερίνης.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος απένειμε μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα, τονίζοντας πως πρόκειται για μια διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και συνάμα προβάλλει την απέραντη ομορφιά της λίμνης του Καϊάφα. Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσε, εκπροσωπώντας την ΠΔΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία της Ζαχάρως δόθηκαν από την οργανωτική επιτροπή οι αριθμοί συμμετοχής και όλοι μαζί γιόρτασαν στο pasta party που διοργάνωσε η ομάδα του Θοδωρή Γιανναρά ΗΛΙΣ ΖΥΜΑΡΙΚΆ που μαγείρεψαν για όλον τον κόσμο διάφορες μακαρονάδες.

Καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα ήταν η συμμετοχή των 60 και πλέον εθελοντών, , της Διασωστικής Ομάδας Ζαχάρως, των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, του Α.Τ. Ζαχάρως, του ΕΚΑΒ και του Κ.Υ. Ζαχάρως.

Συγκίνησαν οι νικήτριες της ζωής με τα ροζ μπλουζάκια

Ωστόσο, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή στο 4ο KAIAFAS RUN  ανήμερα των δράσεων ανά την Ελλάδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, γυναικών που είτε νοσούν, νόσησαν, είτε υποστήριξαν την πρωτοβουλία αυτή, οι γυναίκες νικήτριες της ζωής που συμμετείχαν με τα ροζ μπλουζάκια τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές  όταν ανέβηκαν στο βάθρο, γιατί αυτές είναι οι νικήτριες της ζωής.  Όπως οι ίδιες είπαν « Το βάθρο για κάποιους σημαίνει νίκη αγώνα 1ης, 2ης, 3ης θέσης!! Το βάθρο για μας σημαίνει αγώνας και μάχη, ΝΙΚΗ… ΖΩΗΣ!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος