FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία Γεωπονική Συνάντηση στη Σαλμώνη

Ημερομηνία: 16-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

«Ομάδες παραγωγών: Προϋποθέσεις – Προοπτικές»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε στη Σαλμώνη την περασμένη Παρασκευή γεωπονική συνάντηση με θέμα «Ομάδες παραγωγών: Προϋποθέσεις – Προοπτικές». Τη συνάντηση- συζήτηση διοργάνωσε το ΚΑΕΜ μετά από πρόσκληση της Αναπτυξιακής Στρεφίου και με την υποστήριξη του Αγροτικού Συλλόγου Σαλμώνης

Τους παραβρισκόμενους και τον εισηγητή, καλωσόρισε η κ. Αθανασία Κούρβα (ΑΜΚΕ Στρεφίου), η οποία θύμισε το υψηλό ποσοστό συμμετοχής του πρωτογενούς τομέα στην τοπική οικονομία (23,5%).

Αυτό το ποσοστό, τόνισε, δείχνει σε όλους, πόσο σημαντικό είναι αυτός ο τομέας να εκσυγχρονιστεί.

Ο εισηγητής κ. Γιάννης Βορβίλας, γεωπόνος, οινολόγος, σύμβουλος ανάπτυξης και ποιότητας, παρουσίασε τις προοπτικές, αλλά και τις δυσκολίες των ομάδων παραγωγών.

Η ομάδα παραγωγών, τόνισε, είναι ένα συλλογικό σχήμα το οποίο συστήνεται από γεωργούς ή κτηνοτρόφους που έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν για να πετύχουν κοινούς στόχους.

Κίνητρα και οφέλη που παρέχονται στις Ομάδες Παραγωγών

  1. Οι ομάδες παραγωγών σε περίπτωση που υλοποιούν επενδυτικά προγράμματα έχουν αυξημένο (κατά 10%) ποσοστό επιδότησης.
  2. Για τις ομάδες υπάρχει πρόγραμμα που προβλέπει την επιδότηση µε ποσό που θα αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό του τζίρου της νέας ομάδας, 10% τον πρώτο χρόνο, 8% το δεύτερο, 6% τον τρίτο 4% τον τέταρτο και 2% του τζίρου της ομάδας µε μέγιστο τα 100.000 ευρώ ετησίως.
  3. Οι επαγγελματίες αγρότες (φυσικά πρόσωπα), οι οποίοι είναι µέλη Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών, ομάδων Παραγωγών και γενικότερα εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων του άρθρου 22 του ν. 4673/2020 (Α’ 52), θα έχουν μείωση φόρου 50% επί των καθαρών κερδών τους, εφόσον πουλούν τουλάχιστον το 75% της παραγωγής τους στη συλλογικότητα που είναι εγγεγραμμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος