FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσιάστηκε η παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά του Πύργου-Με επιτυχία η επετειακή εκδήλωση από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Ηλείων Παράδοσις»

Ημερομηνία: 27-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια ενδιαφέρουσα επετειακή εκδήλωση στην οποία μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η γυναικεία παραδοσιακή φορεσιά του Πύργου, πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας, από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Ηλείων Παράδοσις» για να γιορταστεί η  198η Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και η Μάχης του Πύργου την 3η Απρίλη 1821.

Η επετειακή εκδήλωση ξεκίνησε με τη «Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια» και ακολούθησαν προβολές υλικού που επιμελήθηκε ο π.  Νικόλαος Κατσιδήμας από τον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος που είναι και μέλος του Λαογραφικού Ομίλου και στην συνέχεια παρουσιάστηκε η αγωνιστική προσωπικότητα δύο μεγάλων Ηλείων Οπλαρχηγών, του Αναγνώστή Παπαθανασόπουλου και του Αλέξιου Μοσχούλα. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο καθηγητής Βασίλης Βασιλειάδης.

Την γυναικεία παραδοσιακή φορεσιά του Πύργου που φορούσαν εκείνη την εποχή κυρίως κορίτσια εύπορων οικογενειών, παρουσίασε αναλυτικά η αντιπρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μαίρη Μιχαλακοπούλου και πρόκειται για ένα αντίγραφο της πρωτότυπης φορεσιάς, που δημιούργησε η Αιμιλία Γιαννοπούλου, στο Εργαστήριο Παραδοσιακής Φορεσιάς. Μάλιστα την παραδοσιακή αυτή φορεσιά, έδειξε φορώντας την η Βασιλική Παναγοπούλου, κόρη του πρώην δημάρχου Ωλένης Γιάννη Παναγόπουλου.  Τον παραδοσιακό τόνο στη βραδιά έδωσαν τα χορευτικά του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις» από όλα τα τμήματα, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα με τις αντίστοιχες ενδυμασίες.

Την βραδιά έκλεισε ο πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Αθανασόπουλος που ευχαρίστησε όλους όσους φρόντισαν για την άψογη υλοποίηση της εκδήλωσης, τους συντελεστές, τους χορηγούς, τους χορευτές και τους δασκάλους και ακολούθησε ο Εθνικός μας Ύμνος ως επίλογος της πολιτιστικής εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος