FOLLOW US: facebook twitter

«Με εντολή Υπουργού θα δώσουμε λύση»

Ημερομηνία: 17-11-2023 | Συντάκτης:

Άμεση αντίδραση από τον ΕΦΚΑ μετά το δημοσίευμα της «ΠΡΩΙΝΗΣ»
για τον Γολγοθά 63χρονου από το Λαμπέτι

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Την άμεση αντίδραση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και της Διοίκησης του e- ΕΦΚΑ προκάλεσε το δημοσίευμα της «Πρωινής» με τίτλο «Του κλέβουν την αξιοπρέπεια» σχετικά με τον Γολγοθά που βιώνει 63χρονος από το Λαμπέτι που παρότι η Επιτροπή ΚΕΠΑ του πιστοποίησε αναπηρία 90%, δέκα ολόκληρους μήνες μετά δεν του έχει χορηγηθεί το Εξωϊδρυματικό Επίδομα (επίδομα Παραπληγίας) ώστε να μπορέσει να λάβει τη φροντίδα που δικαιούται.

Το δημοσίευμα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Διεύθυνσης Διοίκησης και του Τμήματος Τύπου και Επικοινωνίας του ΕΦΚΑ, με την κ. Χριστίνα Πολατίδη να επικοινωνεί με την «Πρωινή», ζητώντας τα πλήρη στοιχεία του 63χρονου και τρόπο επικοινωνίας μαζί του, προκειμένου να διερευνήσει άμεσα τα καταγγελλόμενα και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Όπως ανέφερε η κ. Πολατίδη, «η εντολή του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη και του Διοικητή του e ΕΦΚΑ Αλέξανδρου Βαρβέρη, είναι να ερευνηθεί η υπόθεση και να ξεπεραστούν άμεσα οι οποιεσδήποτε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ώστε να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπος και να γίνει οτιδήποτε προβλέπεται».

Όπως είχε καταγράψει η «Πρωινή», ο 63χρονος Παναγιώτης Καρακίτσος, την τελευταία διετία, αφότου διαγνώστηκε με μια πολύ σοβαρή προοδευτική νευροεκφυλιστική ασθένεια – τη νόσο του κεντρικού νευρώνα- που τον οδηγεί στην παραλυσία και μάλιστα έχει πιστοποιηθεί από τα ΚΕΠΑ με 90% αναπηρία, δεν του έχει εγκριθεί το Επίδομα Παραπληγίας που θα του επιτρέψει την κατ’ οίκον φροντίδα επί 24ωρου καθώς ο ίδιος αδυνατεί λόγω των συμπτωμάτων να αυτοεξυπηρετηθεί.

Ο κ. Καρακίτσος έχει συνταξιοδοτηθεί μετά από 40 και πλέον χρόνια εργασίας από το Φεβρουάριο του 2022 ωστόσο μετά από δυο σχεδόν χρόνια εξακολουθεί να λαμβάνει την προσωρινή σύνταξη ύψους 360 ευρώ καθώς η κύρια δεν έχει ακόμα εκδοθεί ενώ και το επίδομα Παραπληγίας που δικαιούται λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων δεν του έχει ακόμα χορηγηθεί.

Τελευταία του ελπίδα για να λάβει όλα όσα δικαιούται μετά από 40 και πλέον χρόνια ασφάλισης, ήταν η δημοσιοποίηση του θέματος καθώς κάθε προσπάθεια του ίδιου και του γιού του να βρουν άκρη στο πολυδαίδαλο σύστημα, έπεφτε στο κενό.

Σήμερα, μετά την αντίδραση του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ, ελπίζουμε πως η ταλαιπωρία του θα λάβει το συντομότερο δυνατό τέλος και ο ίδιος θα μπορέσει να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια όπως σε όλη του την ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για την υπόθεση, αμέσως μετά το δημοσίευμα, έδειξαν και οι Ηλείοι Βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος