FOLLOW US: facebook twitter

Με… ενέσεις λειτουργεί η αγορά της Ηλείας

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:

Στο διήμερο πριν από την Ανάσταση περιορίστηκε η καταναλωτική κίνηση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με… μικρές ανάσες εξακολουθεί να λειτουργεί η αγορά της Ηλείας, καθώς και φέτος διαπιστώθηκε αυξημένη κίνηση μονό τις τελευταίες δύο ημέρες πριν από την Ανάσταση, αφού οι καταναλωτές ήταν συγκρατημένοι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Ηλείας (ΟΕΣΗ), Νίκος Καρυώτης, η κάθοδος των ετεροδημοτών ήταν μεν υψηλή αλλά δεν μετουσιώθηκε και στα ανάλογα επίπεδα αγοραστικής κίνησης.

«Κατέβηκε αρκετός κόσμος για να επισκεφθεί τα χωριά στην Ηλεία, κυρίως ετεροδημότητες. Όμως είχαμε πολλή κίνηση μόνον τις τελευταίες ημέρες πριν από την Ανάσταση, όχι σε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τα περισσότερα καταστήματα δούλεψαν τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο και έτσι κατάφεραν να περισώσουν την κατάσταση και να πάρουν μια ανάσα», τόνισε ο κ. Καρυώτης επισημαίνοντας ότι η γενικότερη εικόνα του εμπορίου στην Ηλεία είναι στην ίδια κατάσταση φέτος.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολη η κατάσταση στην αγορά, διότι το 2024 μέχρι τώρα κυλάει με σποραδικές περιόδους αυξημένης καταναλωτικής κίνησης. Έχουμε δηλαδή δουλειά μόνο κάποιες λίγες ημέρες σε εορταστικές περιόδους και όχι τη σταθερότητα που θα θέλαμε. Αυτή η κατάσταση δεν αρκεί για να καλύψει όλα τα έξοδα που έχουμε, διότι το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει εκτοξευτεί μετά την πανδημία, κυρίως το ενεργειακό. Περιμένουμε με αισιοδοξία την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά το σημαντικό είναι να πετύχουμε σταθερή αύξηση της αγοραστικής κίνησης και όχι μόνο μικρές “ενέσεις” ανά περιόδους», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος