FOLLOW US: facebook twitter

Με χαρές και γέλια το πρώτο κουδούνι

Ημερομηνία: 13-09-2022 | Συντάκτης:
1Ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Με καλούς οιωνούς και με την αγωνία των προηγούμενων δύο ετών της πανδημίας να αποτελεί «παρελθόν», ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Ηλείας

Με ευχές για μια ανέφελη και δημιουργική σχολική χρονιά, τελέστηκαν χθες σε όλα τα σχολεία της Ηλείας οι καθιερωμένοι Αγιασμοί  σηματοδοτώντας και τη έναρξη των μαθημάτων. Τα προαύλια των σχολικών μονάδων του νομού, πλημμύρισαν με χαρούμενες φωνές παιδιών. Χωρίς μάσκες και σελφ τεστ που ταλαιπώρησαν για δύο συνεχόμενες σχολικές χρονιές μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονιούς, η προσέλευση ήταν καθολική και η γενική αίσθηση ελευθερίας από  την απαλλαγή του φόβου της πανδημίας, ήταν εμφανής. 

2Ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές ευχήθηκαν καλή πρόοδο στους μαθητές και  η νέα σχολική χρονιά φέτος ξεκίνησε με ιδιαίτερη αισιοδοξία. Σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία υπήρχαν χθες δάσκαλοι, καθώς η στελέχωση τη φετινή χρονιά είναι επαρκής, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των δημοτικών να μπει σήμερα κατευθείαν στα μαθήματα και το σχόλασμα να γίνει κανονικά στις 1.15, κάτι που ομολογουμένως έχει χρόνια να συμβεί.  Και σε γυμνάσια και λύκεια η εικόνα της στελέχωσης είναι σε πρώτη φάση ικανοποιητική. Κοντά στους μαθητές , βρέθηκαν χθες  αιρετοί και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και βουλευτές του νομού.  

2Ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

 Στον Πύργο,  παραδοσιακά τον αγιασμό στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πύργου τέλεσε ο παραιτηθείς πλέον Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός που ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή σχολική και εποικοδομητική χρονιά και καλή φώτιση.  Το «παρών» στον  αγιασμό  έδωσαν ακόμα  ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας κ.Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου κ.Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ Ηλείας κ.Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Α. Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας.

2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πύργου

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση των δύο Δ/ντών Εκπαίδευσης

Ο  κ. Ζέρβας επισημανε ότι επιτέλους αν και μετά από δύο δύσκολες σχολικές  χρονιές λόγω πανδημία οι μαθητές μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο με μια μεγαλύτερη διάθεση ελευθερίας, θα πρέπει να εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί γιατί με τον κορονοϊο δεν έχουμε τελειώσει ολοκληρωτικά. Τόνισε ακόμα ότι με την συνεργασία όλων των φορέων , οι μαθησιακοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν και ευχήθηκε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς μια δημιουργική χρονιά.

1Ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Στο 1Ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο  Πύργου, παρευρέθηκε χθες ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Καρατζάς που επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται ξανά ανάμεσα σε μαθητές και τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς μετά από τα δύσκολα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας. Τόνισε ακόμα ότι το Πειραματικό σχολείο Πύργου όπως και τα επόμενα που ελπίζει να λειτουργήσουν από την νέα σχολική χρονιά,  θα προσφέρει στους μαθητές συγκριτικά πλεονεκτήματα στο πεδίο της γνώσης και της δημιουργικής έκφρασης και γι αυτό δεν πρέπει να φοβούνται το καινούργιο που μπαίνει στη ζωή μας. 

2Ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος