FOLLOW US: facebook twitter

Μαζική συμμετοχή αναμένεται στην απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔ:”Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει”

Ημερομηνία: 06-04-2022 | Συντάκτης:

Μαζική συμμετοχή αναμένεται στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου

  • Συγκέντρωση στις 9 το πρωί και στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό σύνθημα “Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει”.

Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Σύλλογοι Εργαζομένων και Πρωτοβάθμια Σωματεία όλης της Ηλείας έχουν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου διεκδικώντας μεταξύ άλλων αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους. Αντίστοιχη κινητοποίηση με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Μεταξύ άλλων, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν:
Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία θα συμμετέχει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας απαιτώντας:
• Στήριξη του εισοδήματός,
• Κατάργηση των χαρατσιών στους λογαριασμούς ρεύματος,
• Κυβέρνηση και πάροχοι να καλύψουν εξολοκλήρου τις ρήτρες αναπροσαρμογής που έχουν φτάσει τα τιμολόγια στο «θεό».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση – κάλεσμα του επισημαίνει: “Ο αγώνας μας για υπογραφή ΣΣΕ είναι ενιαίος με τον αγώνα για στήριξη του εισοδήματός μας από την ακρίβεια, που έχει γιγαντωθεί και μας φέρνει μπροστά σε αδιέξοδα. Είναι εξοργιστικό να μην μπορούμε να ζεστάνουμε τις οικογένειές μας, να μην μπορούμε να βάλουμε βενζίνη για να πάμε στη δουλειά μας, να τρέμει το φυλλοκάρδι μας για να ανοίξουμε το διακόπτη για να μαγειρέψουμε, γιατί οι λογαριασμοί που μας έρχονται μοιάζουν με δόσεις αγοράς κατοικίας. Το μεροκάματο δε φτάνει ούτε για «ζήτω». Συνάδελφοι, οι πλουτοκράτες στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο βγάζουν τα κανόνια για να λύσουν τις διαφορές τους και στην περίοδο της ειρήνης κάνουν μεταξύ τους συμφωνίες φορτώνοντάς μας με αντεργατικούς νόμους για να μην κινδυνέψουν τα κέρδη τους, για να μην αμφισβητηθεί ο μηχανισμός της εκμετάλλευσης του ιδρώτα μας, που όλα τα αρπαχτικά του κόσμου, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, τον φυλάνε ως «ιερό».
Οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των λίγων και όχι για τις δικές μας ανάγκες. Γι΄ αυτό και στη χώρα μας συναγωνίζονται μεταξύ τους, δίνοντας τα διαπιστευτήριά τους στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τον ΣΕΒ. Γι΄ αυτό έχουμε γίνει ένα απέραντο αεροπλανοφόρο των ευρωΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και ταυτόχρονα μαγνήτης αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως σήμερα η Ρωσία. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Μας ενώνουν τα ίδια βάσανα, τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες αγωνίες και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά”.


Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, θα συμμετέχουν δυναμικά στην σημερινή απεργία διεκδικώντας:

  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον μαινόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να μπει φρένο στην συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια, την φοροληστεία και να υπερασπιστεί το εισόδημά μας με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
    Να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν διαλέγουμε κανένα ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, αλλά έχουμε ήδη επιλέξει να είμαστε με τους λαούς όλων των χωρών με τους οποίους δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, απεναντίας έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για μια ειρήνη όχι με το πιστόλι στον κρόταφο.Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, ακόμη και πριν την κήρυξη του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου, φαίνεται ότι δεν έχει τέλος, φωτιά έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις που να καλύπτουν το χαμένο εισόδημα λόγω των ανατιμήσεων και των αντισυνταγματικών-αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να αποδοθεί σε όλους η 13η και 14η σύνταξη και σε όλες τις συντάξεις.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των έμμεσων φόρων, αύξηση του αφορολόγητου των συντάξεων στις 12.000 ευρώ.
  • Ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας και του νοσοκομείου Πύργου καθώς και των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.


Σωματείου Συνταξιούχων Αμαλιάδας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Το Δ.Σ του Σωματείου Συνταξιούχων Αμαλιάδας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» , με απόφασή του συμμετέχει στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 6/4/2022, και καλεί όλους τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρών διεκδικώντας:
« Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον μαινόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
Να μπει φρένο στην συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια, την φοροληστεία και να υπερασπιστεί το εισόδημά μας με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Διεκδικούμε ανάμεσα και σε άλλα ζητήματα:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις που να καλύπτουν το χαμένο εισόδημα λόγω των ανατιμήσεων και των αντισυνταγματικών-αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να αποδοθεί σε όλους η 13η και 14η σύνταξη και σε όλες τις συντάξεις.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των έμμεσων φόρων, αύξηση του αφορολόγητου των συντάξεων στις 12.000 ευρώ.
  • Ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας και του νοσοκομείου Πύργου καθώς και των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή».
    Στην Αμαλιάδα στο εργατικό κέντρο ώρα 09:00 και στον
    Πύργο στην κεντρική πλατεία στις 10:30 το πρωί»


ΕΔΟΠ ΔΕΗ ΗΛΕΙΑΣ

Τη συμμετοχή της, στην απεργία ανακοίνωσε η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας ενάντια στην ακρίβεια, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους και αυξήσεις στους μισθούς, για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία του Πύργου στις 10,30 π.μ.
Μείωση κατά 50% στη τιμή του ρεύματος. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ στα καύσιμα και ενέργεια. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση της επιδότησης των ΑΠΕ, ΕΤΜΕΑΡ.

ΕΛΜΕ Ηλείας και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Πύργου- Ολυμπίας

Μαζική θα είναι και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών, της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας στην απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!
  • Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
    Στην ανακοίνωση του ο ΣΕΠΕ Πύργου- Ολυμπίας επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών, προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι.
    Ακούμε συνέχεια από όλες τις κυβερνήσεις
  • πως λεφτά δεν υπάρχουν για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία,
  • πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα,
  • πως δεν γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ.
    Την ίδια ώρα, εμείς, αλλά και τα σχολεία,πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα και έπεται συνέχεια…
    Τώρα είναι η ώραη οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη δύναμη!!!
  • Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς και ουσιαστική στήριξη στο παιδαγωγικό μας έργο
  • Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης και στην οργανωμένη προσπάθεια, μέσω του μηχανισμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης, να αλλάξουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων τις συλλογικές τους αποφάσεις και να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις
  • Κλιμακώνουμε την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά
  • Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων
  • Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία για τη πραγματική νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών, απαιτώντας την εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών και όλων των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά, με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας
  • Ζητάμε στήριξη της Ειδικής Αγωγής, στελέχωση του Ειδικού Σχολείου με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες, προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ με βάση τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών.
    Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία!”

Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ηλείας και Εμπορικός Σύλλογος Πύργου

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, διεκδικούν με τη συμμετοχή τους στην σημερινή απεργία, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ηλείας και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου.
Τα βασικότερα αιτήματα τους είναι:

  • Πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
  • Επέκταση της επιδότησης των δόσεων δανείων «Γέφυρα 2».
  • Ουσιαστική συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης.
  • του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σωματείο εστίασης και συναφών επαγγελμάτων “Διόνυσος Πύργου”

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το Σωματείο Εστίασης Πύργου με βασικά αιτήματα:
• Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και ειδικών φόρων κατανάλωσης.
• Πάγωμα οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
• Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τη συγκράτηση των θέσεων εργασίας.
• Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
• Πάγωμα αυξήσεων ενοικίων.
• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις στα Καταστήματα και Υπηρεσίες του Ν. Ηλείας
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις στα καταστήματα και τις υπηρεσίες της Ηλείας διεκδικώντας μεταξύ άλλων, την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά. Την κατάργηση του απαράδεκτου Νόμου Χατζηδάκη (4808/21), όχι στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας, στην 10ωρη εργασία, όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών κ.α.

Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας

Τη μαζική συμμετοχή των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου, έχει ανακοινώσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής προς όλους. Μεταξύ άλλων διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς , ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας, κατάργηση του ΦΠΑ και δραστική μείωση έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια, μείωση της φορολογίας των μισθωτών με την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου και αναλογική φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους, άμεση εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους δικαιούχους κτλ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος