FOLLOW US: facebook twitter

Άνετη επικράτηση Κασσελάκη και στην Ηλεία

Ημερομηνία: 25-09-2023 | Συντάκτης:

Μαζική προσέλευση και χθες στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο νομό

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με ποσοστό περίπου 60% πήρε την πρωτιά και στην Ηλεία ο Στέφανος Κασσελάκης και πλέον νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έναντι 40% της Έφης Αχτσιόγλου. Τα τελικά αποτελέσματα της Ηλείας θα ανακοινωθούν επίσημα από την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ μόλις επικυρωθούν. Ωστόσο ενδεικτικά τα αποτελέσματα του εκλογικού τμήματος του Πύργου έχουν ως εξής: Ψήφισαν 591 – άκυρα 6 λευκά 3. Κασσελάκης 345 και Αχτσιόγλου 237.

Μεγάλη ήταν και χθες όπως και την προηγούμενη Κυριακή η συμμετοχή και η προσέλευση των μελών για να ψηφίσουν στο β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης των δύο πλέον μονομάχων που διεκδικούσαν την προεδρία, της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη. Μάλιστα λόγω της αθρόας προσέλευσης των μελών στην ψηφοφορία, οι κάλπες όπως και την περασμένη Κυριακή έκλεισαν στις 9 αφού πήραν μια ώρα παράταση. Στο δημαρχείο του Πύργου η προσέλευση ήταν αθρόα τις πρωινές κυρίως ώρες, ωστόσο οι ουρές ήταν μικρότερες από τον πρώτο γύρο. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ο.Μ Πύργου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άγγελος Μαντάς, η προσέλευση ήταν ίδια με την περασμένη Κυριακή, όμως η διαδικασία χθες κινήθηκε γρηγορότερα και από το γεγονός οτι αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να συμπληρωθούν οι σχετικές φόρμες με τα στοιχεία των μελών, ενώ η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω των τάμπλετ ήταν αρκετά σύντομη. Εξάλλου όσα παλαιά μέλη ερχόταν να ψηφίσουν και εντός της εβδομάδας δεν είχαν επιβεβαιώσει με μέιλ προς το κόμμα τα στοιχεία τους, η ταυτοποίηση και επιβεβαίωση των στοιχείων τους, γινόταν επιτόπου μέσω του τάμπλετ που ήταν συνδεδεμένο με τα κεντρικό πληροφοριακό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση, οπότε τα μέλη αυτά δεν ψήφισαν.

Στόχος και στην Ηλεία να ψηφίσουν ακόμα περισσότεροι

Μέχρι τις 11 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ στον Πύργο είχαν ψηφίσει πάνω από 200 μέλη και η προσέλευση συνεχιζόταν κανονικά. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο, την περασμένη Κυριακή, στον Πύργο ψήφισαν 705 μέλη, με τον Στέφανο Κασσελάκη να σημειώνει εντυπωσιακή πρωτιά με 321 ψήφους έναντι 246 της Έφης Αχτσιόγλου. Σε όλη την Ηλεία είχαν ψηφίσει 2233 μέλη και είχαν λάβει ο Στέφανος Κασσελάκης 982 ψήφους, η Έφη Αχτσιόγλου 757, ο Νίκος Παππάς 335, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 105 και ο Στέφανος Τζουμάκας 22. Στόχος και στην Ηλεία να μην υπάρξουν διαρροές ψηφοφόρων και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν να σπάσουν εάν είναι δυνατόν και το ρεκόρ των 2233 μελών της περασμένης Κυριακής. Αυτό βεβαίως είναι το ευκταίον με δεδομένο ότι “στρατολογήθηκαν” και παλαιά μέλη του κόμματος που δεν είχαν κατέβει να ψηφίσουν τις 17 Σεπτεμβρίου και μένει να δούμε τελικώς αν θα καταστεί εφικτό.

Δ. Καλαματιανός: «Από αύριο προχωράμε με ενότητα και συλλογικότητα»

Ο βουλευτής Ηλείας και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός ψήφισε λίγο πριν από τις 2 στο εκλογικό κέντρο του Πύργου και στη συνέχεια δήλωσε: «Και σήμερα η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το ενδιαφέρον των πολιτών για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι πολύ μεγάλο. Συμμετέχουμε και συναποφασίζουμε για το κοινό μας μέλλον και το αύριο της προοδευτικής παράταξης για τη νικηφόρα πορεία. Για να μη μένει κανείς και καμία μόνη μέσα στις κρίσεις, για να υπάρχει προοπτική και πρόοδος για όλους. Από αύριο, με συλλογικότητα και ενότητα προχωράμε στο κοινό μας μέλλον».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia